Hedelmien ja vihannesten syöminen vaikuttaa myös luovuuteen

20.08.2014 10:35 - Reija Saarinen

Tutkimuksen mukaan hedelmien ja vihannesten syöminen lisää muun muassa luovuutta.

Terveellisesti syöminen on tavoittelemisen arvoinen asia monestakin syystä. Se lisää hyvinvointi, mutta sen lisäksi se vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan. Tuoreen tutkimuksen mukaan runsaasti hedelmiä ja vihanneksia syövillä ihmisillä on suurempia päämääriä, enemmän uteliaisuutta, enemmän luovuutta sekä suuremmalla todennäköisyydellä positiivisempi asenne.

Tutkimuksessa oli mukana reilut 400 17-25-vuotiasta ihmistä, joiden tuli pitää ruokapäiväkirjaa kahden viikon ajan. Heidän tuli kertoa päivittäin miten paljon hedelmiä, vihanneksia, makeisia ja paistettuja perunoita he söivät. Heidän tuli myös vastata kysymyksiin sitoutumisesta, luovuudesta, uteliaisuudesta, negatiivisuudesta ja positiivisuudesta. Niinä päivinä jolloin osallistujat söivät enemmän vihanneksia ja hedelmiä, he tunsivat olonsa kaikin puolin positiivisemmaksi.

Tutkijat uskovat, että syynä ovat hedelmien ja vihannesten sisältämät C-vitamiinit, antioksidantit sekä B-vitamiinit, jotka lisäävät kehon hyvänolonhormonien tuotantoa. Jälleen siis uusi hyvä syy nauttia terveellisiä herkkuja päivittäin.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat