Juo smoothie aamupalaksi - 8 ruoka-ainetta, jotka auttavat laihtumisessa

25.08.2014 18:00 - Katariina Näreaho

Smoothiet voivat olla samaan aikaan herkullisia ja äärimmäisen terveellisiä. Tässä kahdeksan ruoka-ainetta, joita kannattaa suosia aamiaissmoothieissa.

Mikä olisikaan parempi tapa käynnistää päivä ja oma aineenvaihdunta, kuin tehdä makoisa ja terveellinen smoothie?

Smoothie on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa. Eri ainesten avulla aamiaistaan voi muunnella erimakuisiksi ja erilaisia terveyshyötyjä sisältäviksi juomiksi.

Tässä kahdeksan ruoka-ainetta, joita sekoittamalla saat tehtyä laihduttajan unelma-aamiaisen vaivatta.

Pellavarouhe

Painonhallinnassa on tärkeää syödä vähäkalorisia mutta kuitupitoisia ruokia. Näin pysyt kylläisenä pidempään. Pellavansiemenet sisältävät runsaasti liukenematonta kuitua, ja rouheena ne sopivat oivallisesti smoothieihin. Lisäksi pellavan sisältämät omega-3-rasvahapot pitävät elimistön tulehdukset loitolla.

Marjat

Marjat ovat äärimmäisen hyvä kuidun lähde. Suosi etenkin mustikoita, joiden on havaittu auttavan laihduttajia painonhallinnassa, sillä mustikka ehkäisee lihomista.

Tofu

Aamiaisella on hyvä nauttia kuidun lisäksi myös proteiinia. Tofu sopiikin oivallisesti smoothieihin, sillä se on helposti sulavaa. Toisin kuin proteiinijauheet, tofu ei aiheuta turvotusta.

Pavut

Älä tuomitse, ennen kuin maistat! Etenkin tarhapapuja kannattaa kokeilla smoothien joukossa, sillä se on mieto papu, joka tuo aamiaiseen hieman kermaisuutta. Lisäksi pavut pitävät olon pitkään kylläisenä. Ne myös pistävät aineenvaihdunnan käyntiin.

Kreikkalainen jogurtti

Kalsiumia ja proteiinia smoothieen saadaan herkullisesta kreikkalaisesta jogurtista. Lisää kreikkalaisen jogurtin hyödyistä voit lukea täältä.

Avokado

Avokadossa on runsaasti hyviä rasvoja, joita elimistö tarvitsee. Ne myös auttavat pitämään olon kylläisenä. Lue lisää avokadosta ja hyvistä rasvoista täältä.

Pinaatti

Pinaatti on kuitupitoista ja auttaa vatsan toimintaan. Jos kärsit ummetuksesta, nauti smoothie, jossa on pinaattia. Myös kaali käy, mikäli pinaatti ei sinulle maistu.

Pähkinät

Proteiini ja hyvät rasvat: kaksi äärimmäisen hyvää syytä sisällyttää pähkinät smoothieen. Pähkinöiden uskotaan myös olevan salaisuus pitkään ikään! Lue lisää täältä.

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat