Kahvi maidolla vai mustana? Katso, kannattaako kaloreista pihistellä - määrät voivat yllättää

04.08.2015 23:15 - Reetta Haverinen

Jos tahdot pitää painosi kurissa, kannattaa sinun tietää, missä kohti päivää kaloreista kannattaa pihistää: onko parempi vaihtaa lounassalaatin juusto johonkin muuhun vai jättää kahvimaito pois aamusumpista?

Ihmiset, jotka ovat tottuneet pitämään silmällä, mitä suuhunsa laittavat, tietävät tasan tarkkaan eri ruoka-aineiden kaloripitoisuudet. Nämä tyypit tietävät, mitkä kahvipöydän antimista ovat vyötärölle kaikkein ystävällisimpiä vaihtoehtoja ja mitä jäätelökioskilla kannattaa tötteröön valita, jos tahtoo, ettei housun vyötärö kiristä kesän jälkeen.

Joskus kaloreiden kyttäys on täysin aiheellista. Esimerkiksi sillä, lorautatko lounassalaattiisi viinietikkaa vai majoneesipohjaista salaatinkastiketta, on paljon vaikutusta päivän kalorisaldoon. Toisaalta, jos tahdot nauttia kahvisi maidolla ja sokerilla, ei se saa dieettiäsi vielä kääntymään päälaelleen: rasvattomalla maidolla ja sokeripalalla kahvisi rikastuu ainoastaan 24 kalorin verran.

Teimme pienen kalorikartoituksen: listasimme alle muutamia tuotteita, joiden rinnalle laitoimme elintarvikkeista myös "kevyemmät vaihtoehdot". Sulkeisiin merkitsimme, kuinka paljon tuotteiden kaloripitoisuudet erosivat toisistaan.

Muissa tuotteissa kalorimäärät perustuvat siihen, kuinka paljon tuotteessa on energiaa 100 grammaa kohden. Ainoastaan sokeripalan kohdalla 10 kcal tarkoittaa yhtä sokeripalaa ( n. 2,6 g sokeria).

Kahvi vs. kahvi yhdellä sokeripalalla ( - 10 kcal) 

Sorbetti vs. jäätelö ( - 70 kcal) 

Suklaa vs. lakritsi ( - 140 kcal)

Maito vs. rasvaton maito ( - 14 kcal)

Perunalastut vs. Popcornit ( - 57 kcal)

Hunajapaahdettu maapähkinä vs. maapähkinä ( - 16 kcal)

Vuohenjuusto vs. tofu (- 274 kcal)

Suklaakeksi vs. kaurakeksi ( - 14 kcal)

Pulla vs. berliininmunkki ( - 60 kcal) 

Suolakeksi vs. riisikakku ( - 89 kcal)


Jos kaipaat kevyttä kesäherkkua, lue artikkelimme unelmankepeästä banaanijäätelöstä, joka on huomattavasti raikkaampi vaihtoehto kermajäätelölle. Lue ohje banaanijäätelöön tästä

Lähde: Fineli

Kilpailut

Uusimmat