Kärsitkö liikakiloista? 5 yllättävää vaikutusta, jotka seuraavat pienestä painonpudotuksesta

16.07.2014 13:07 - Minna Talstila

Pieneen painon pudottamiseen löytyy muitakin hyviä syitä kuin vain lempifarkkuihin mahtuminen.

Ylipainolla tiedetään yleisesti olevan monia terveydelle haitallisia vaikutuksia, jotka voivat helposti unohtua. Esimerkiksi sydämen terveys tai kohonnut verenpaine eivät välttämättä näy ulospäin kuin vasta silloin, kun tilanne alkaa olla todella hälyttävä. 

Terveellisen painon saavuttamisella onkin monia konkreettisia hyötyjä. Tiesitkö esimerkiksi, että...

Nukut paremmin

Tutkijat kokoontuivat hiljattain Chicagossa keskustelemaan painonpudotuksen vaikutuksesta nukkumiseen. He olivat havainneet tutkimuksissaan esimerkiksi sen, että ylipainoisten aikuisten pudottaessa painoa vähintään viisi prosenttia, nukkuivat he puolen vuoden jälkeen enemmän ja paremmin. 390 henkilöä käsittänyt tutkimus osoitti, että yli viisi prosenttia painoa pudottaneet nukkuivat yötä kohden 22 minuuttia enemmän kuin aikaisemmin. 

Aivosi kiittävät sinua

Vuonna 2013 suoritettu tutkimus osoitti, että ylipainoiset aikuiset saattavat selviytyä kognitiivisista testeistä huonommin kuin normaalipainoiset. Tänä vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan syynä voi olla se, että rasvasolujen tuottamat aineet pääsevät kulkeutumaan aivoihin, aivan kuten ne liikkuvat sydämeen ja muihin lihaksiin ylipainoisen kehossa.

Säästät rahaa

Ylipaino ja sen aiheuttamat terveyshaitat voivat vaikuttaa yllättävän paljon lompakkoosi. Pudotettuasi liikakiloja saatat päästä eroon esimerkiksi kalliista lääkkeistä ja erikoisravinnosta.

Sinulla saattaa olla vähemmän kipuja

Ylipainoisilla ihmisillä on hyvin usein nivelkipuja polvissaan, lonkissaan ja nilkoissaan. Yhdysvaltalaisyliopiston tutkimuksen mukaan ylipainoiset, nivelrikosta kärsivät aikuiset tunsivat vähemmän kipua ja kävelivät nopeammin pudotettuaan ylimääräistä painoa. 

Seksielämäsi voi parantua

Vuonna 2011 suoritetussa australialaistutkimuksessa selvisi, että diabeteksesta kärsivien ylipainoisten miesten seksihalut kohosivat painonpudotuksen myötä. Myös heidän erektiokykynsä parani, koska verisuonet eivät olleet enää niin kovassa rasituksessa. Tietysti myös itsetunnon kohoamisella on positiivinen vaikutus seksielämään.

Listasimme aiemmin helppoja ja toimivia ravintovinkkejä laihduttajalle. Jutun löydät  täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat