Katso miten nukkuma-asentosi vaikuttaa terveyteesi

29.01.2015 20:15 - Reija Saarinen

Nukkuma-asennolla on vaikutusta myös terveyteen.

Nukkuma-asento vaikuttaa moneen asiaan. Jotkin asennot saattavat esimerkiksi lisätä kipua niskassa, kun taas toinen helpottaa närästä.

1. Nukutko selällään?

Jos nukut selällään olet suuremmassa riskissä sairastua uniapneaan. Jos siis tunnet aamuisin olosi väsyneeksi, kannattaa pohtia asennon muuttamista. Jos taas olo on levännyt ja virkeä, voit huoletta jatkaa selällään nukkumista.

2. Nukutko kyljellään?

Jos nukut kyljelläsi, olet todennäköisesti hyvässä kunnossa. Tämä asento ei nimittäin yleensä aiheuta niska- tai olkapääkipua. Joissain tapauksissa se saattaa jopa helpottaa uniapnean oireita.

Jos kärsit närästyksestä, kannattaa sinun valita mieluummin vasen kylki. Se saattaa nimittäin helpottaa poltetta. Ikävä kyllä tämä erään tutkimuksen mukaan tämä asento saattaa lisätä painajaisia.

3. Nukutko vatsallasi?

Mahallaan nukkuminen ei ole asennoista parhain. Se kyllä saattaa helpottaa uniapnean oireita, mutta samalla se voi aiheuttaa silmäpusseja. Saattaa myös olla, että tässä asennossa niska- ja hartiakivut lisääntyvät. Hyvää asennossa on se, että tässä asennossa seksuaaliset unet ovat yleisiä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat