Kehitteillä uusi ihmelääke: "Pillerin avulla ihmiset voisivat elää yli 120-vuotiaiksi"

27.11.2014 23:15 - Susanna Karttunen

Tutkijat toivovat löytäneensä keinon hidastaa ikääntymiseen liittyvien tautien kehittymistä.

Venäläiset tiedemiehet ovat testanneet uutta kemiallista kaavaa, jonka he väittävät voivan viivyttää ikääntymisprosessin alkamista. He toivovat eläimillä testatun pillerin voivan mahdollistavan ihmisten elämisen jopa yli 120-vuotiaiksi.

- Eläimillä testatessa moni ikääntymiseen liittyvistä taudeista kehittyi paljon hitaammin, tutkija Maxim Skulachev Moskovan yliopistosta kertoo.

Tutkijat käyttävät pillerissä "uudenkaltaista antioksidanttia", jonka he uskovat vaikuttavan solujen mitokondrioon. Mitokondrioilla on suuri rooli ikääntymisessä ja niillä on yhteys sydänkohtauksiin sekä Alzheimerin ja Parkinson tautien kaltaisiin sairauksiin.

Skulachev uskoo, että pillerin avulla ihmiset pystyisivät elämään mahdollisesti yli 120-vuotiaiksi, mutta eivät välttämättä kovin paljon kauemmin.

- En usko, että pystymme pidentämään elinaikoja 800 vuoteen. Luultavasti uusia sairauksia alkaa ilmetä 120-vuotiaana. Tämä tapahtui syövän kanssa, joka oli harvinainen sairaus muinaisilla ihmisillä, kun he kuolivat nuoremmalla iällä, hän sanoo.

Tutkimustulosten perusteella ei kuitenkaan voi sanoa mitään varmaa, sillä tiedemiesten väitteet ovat vasta arvailua. He kuitenkin toivovat teoriassa olevan totuudenperä ja että ideaa voisi tulevaisuudessa hyödyntää ihmisen eliniän pidentämiseksi.

Oikeilla ruokavalion muutoksilla voi todistetusti hidastaa ikääntymistä. Lue lisää aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat