Kokeile heti: Mahdollisimman pirteään oloon tarvitaan vain reilu 20 minuuttia

01.09.2014 13:46 - Senni Loikala

Tutkijat selvittivät, miten tulla mahdollisimman virkeäksi reilussa 20:ssa minuutissa.  

Jos tahdot piristyä mahdollisimman paljon vähän reilussa 20 minuutissa, kannattaa ottaa onkeensa tuoreesta brittitutkimuksesta. Sen mukaan parhaat tulokset saat niin kutsutuilla "kahvitorkuilla".

Ideana on juoda kuppi kahvia tai muuta kofeiinipitoista juomaa nopeasti. Tämän jälkeen tulee heittäytyä pitkäkseen ja ottaa 20 minuutin torkut. Vaikka et nukahtaisi kokonaan, uskotaan kahvin jälkeisen lepohetken olevan varsin tehokas.

Monista resepti mahdollisimman pirteään olotilaan saattaa kuulostaa ristiriitaiselta. Luulisi, ettei kahvin nauttimisen jälkeen ainakaan saisi unen päästä kiinni. Näin ei kuitenkaan ole, sillä kofeiini ei kerkeä vaikuttaa niin nopeasti. Tärkeää on siis, että heti lopetettuasi kahvin juonnin suuntaat päiväunille.

Tutkimukseen osallistui väsyneitä ihmisiä, joista osa kokeili "kahvitorkkuja", osa otti pelkät nokoset ja loput joivat vain kahvia. Osallistujien vireystasoa testattiin sen jälkeen ajosimulaattorin avulla. Kahvitorkut ottaneet ihmiset pärjäsivät testissä parhaiten.

Kun ensi kerran tahdot piristyä nopeasti, voi olla hyvä idea nauttia ensin kuppi kahvia, alkaa sitten laskea lampaita ja nousta jalkeille 20:n minuutin kuluttua.

Lue myös: Kahvinjuojat huomio! Kupissasi saattaa uiskennella yllättäviä asioita

Lähde: WTOP

Kilpailut

Uusimmat