Kumpi on parempi: Syödä valmisruokaa vai roskaruokaa?

23.10.2014 14:10 - Senni Loikala

Pikaruoka eikä pakastettu valmisruoka ole kumpikaan terveysintoilijan valintoja säännöllisesti, mutta molemmat ovat tuttuja kiireiselle eläjälle. Tuore tutkimus selvitti, kumpaan on viisaampaa kallistua ja miksi.

Kannattaako ruokatunnilla poiketa syömään pikaruokaa vai hakea kaupan pakastealtaasta valmisateria? Tuore tutkimus liputtaa jälkimmäisen vaihtoehdon puolesta. Pakastetut valmisruoat ovat näistä kahdesta terveellisempi valinta.

Ihmiset, ketkä syövät säännöllisesti pakastettuja valmisruokia, saavat vähemmän kaloreita ja pahoja rasvoja ja enemmän suositeltuja ravinteita kuin he, ketkä nautiskelevat tavan takaa pikaruokia.

- Analyysimme osoittavat, että pakastettuja ruokia syövät yli 19-vuotiaat aikuiset saavat enemmän 12:ta tärkeää ravintoainetta, kuten proteiinia, ravintokuitua, kaliumia, a-vitamiinia, riboflaviinia, b6-vitamiinia, c-vitamiinia, e-vitamiinia, koliinia ja magnesiumia, kuin pikaruokia syövät ihmiset, sanoo tutkija Victor L. Fulgoni.

Pikaruokia syövät saavat päivittäin keskimäärin 250 kaloria enemmän syömisistään kuin pakastettujen valmisruokien ystävät. Saturoitua rasvaa he kerryttävät 2,6 grammaa enemmän joka päivä verrattuna kaupan pakastealtaan kautta kurvanneisiin kuomiin.

Lue myös: Mikä superfood kannattaa ottaa haltuun syksyn pimeydessä?

Lähde: Natural World News

Kilpailut

Uusimmat