Kylmyys tekee kummia keholle - katso selitykset yleisiin reaktioihin

22.01.2015 13:15 - Noora Suomalainen

Kylmyydestä aiheutuneet reaktiot ovat monelle tuttuja, mutta syyt näihin reaktioihin eivät ole kaikkien tiedossa

Vartalossa tapahtuu outoja asioita kylmässä, mutta aina ei tule ajatelleeksi miksi niin tapahtuu. Syy voi olla ihan yksinkertainen. Listasimme alle yleisimpiä reaktioita ja niiden syitä.

Kylmänväreet

Kylmässä iho menee kananlihalle. Iholla näkyvä muutos on fyysinen reaktio kylmyyteen ja sen on havaittu tapahtuvan monilla nisäkkäillä. Eläimillä reaktio on puolustusmekanismi, mutta ihmisten reaktiolle ei ole löydetty hyödyttävää syytä.

Nännien kovettuminen

Syy nännien kovettumiseen uskotaan olevan pienissä lihaksissa, jotka aktivoituvat kylmässä. Kyseinen reaktio voi olla epämiellyttävää tilanteesta riippuen niin miehille kuin naisillekin.

Kiveksien kutistuminen

Kylmällä ilmalla kivekset näyttävät pienenevän huomattavasti. Syy tähän on yksinkertainen. Miehen kroppa yrittää suojata spermaa kylmältä ja sen takia kivekset vetäytyvät lähemmäs vartaloa. Lämpimässä reaktio on päinvastainen.

Seksuaalinen aktiivisuus

Tutkimusten mukaan miehet ovat seksuaalisesti aktiivisempia talvella ja silloin he myös pitävät naisia kuumempina kuin kesällä. Talvella naiset pukeutuvat peittävämmin, joten miehet kokevat heidän olevan vaikeammin saatavilla. Tai sitten syy voi olla yksinkertaisesti siinä, että talvella on vähemmän tekemistä kuin kesällä.

Naiset tuntevat kylmyyden vahvempana

Tutkimukset osoittavat, että naiset tuntevat kylmyyttä miehiä voimakkaammin. Tämä johtuu siitä, että naisilla on sisäänrakennettu tarve pitää kohdusta huolta, joten he tuntevat vaistomaisesti kylmyyden herkemmin, jotta osaisivat suojautua siltä ollessaan mahdollisesti raskaana.

Lähde: Learni.st

Kilpailut

Uusimmat