Liikuntasovellus, joka todella saa vipinää kinttuihin - rikastut, jos saavutat tavoitteesi

21.12.2014 18:15 - Henna Koste

Katosiko liikuntainto? Viimeistään tämä sovellus herättää sen henkiin.

Kiinteydy ja ansaitse rahaa! Liian hyvää ollakseen totta? Teet viikon alussa sovellukseen sopimuksen, johon listaat kuinka paljon aiot liikkua viikon mittaan. Lupaukset on syytä pitää, sillä unohduksista veloitetaan rahaa. Voit myös itse määrittää kuinka paljon sinua rangaistaan, ja määrittää sopivasti motivoivan summan. Sunnuntaisin kaikkien sovelluksen käyttäjien menetyt rahat lasketaan yhteen ja jaetaan niiden keskuudessa, jotka ovat saavuttaneet tavoitteensa. Kuulostaa hurjalta, mutta ehkä jo tämä motivoi lenkkipolulle.

Supersuosittu Pact-sovellus on löytänyt kohderyhmänsä. Alkuperäinen GymPact-nimi meni vaihtoon, sillä sovellus huomioi salikissojen lisäksi myös muut treenaajat. Voit muokata milloin tahansa itse itsellesi asettamiasi tavoitteita. Liikuntasopimuksen lisäksi voit noudattaa terveellistä ruokavaliota. Myös tähän pätee sanktiokäytäntö.

Sovellus ei ole täysin huijauksenkestävä, mutta narraamisesta on pyritty tekemään riittävän hankalaa tavalliselle älypuhelimen käyttäjälle. Tavoitteiden täyttymistä voi todistaa esimerkiksi ottamillaan ruokakuvilla. Sovellus tunnistaa, että kuvat ovat todella otettu oikean käyttäjän puhelimella.

Soveltuu iOS- ja Android -järjestelmiin.

Lähteet: Marie Claire ja TechCrunch

 

Kilpailut

Uusimmat