Menestyminen ja hoikkuus - 5 asiaa, joissa aamuvirkut loistavat

23.04.2015 12:15 - Tiina Svensk

Heräätkö aamuisin kukonlaulun aikaan torkkunapin painamisen sijaan? Hyviä uutisia - saatat olla monessakin asiassa yökyöpeleitä parempi.

Jos olet aamuvirkku, tiedät miltä tuntuu tuskailla, kun muut eivät herää vielä useaan tuntiin, ja sinä olet täynnä virtaa. Älä kuitenkaan huoli: unirytmistäsi on sinulle luultavasti enemmän hyötyä kuin haittaa.

Loistat töissä

Jos hyppäät aamuisin suoraan sängystä ylös torkkunapin painamisen sijaan, menestyt todennäköisemmin urallasi. Siinä missä iltavirkkujen on huomattu olevan yleensä luovempia, aamuvirkut loistavat ongelmanratkaisussa. Kyseiset taidot tarkoittavat myös, että aamuvirkut ihmiset ennakoivat ongelmia ja minimoivat haitat, ennen kuin ongelmat ehtivät kasvaa suuremmiksi - mikä on haluttu taito työntekijältä. Kuulostaa siis taidolta, joka auttaa etenemään urallasi, vai mitä?

Olet luotettavampi

Laiskotteletko, vaikka deadlinet lähestyvät tai heittelevätkö mielialasi? Kokeile aikaisemmin heräämistä. Aamuvirkkujen on huomattu olevan luotettavampia, heidän tunteensa heittelevät vähemmän ja heillä on vähemmän taipumusta addiktioihin kuin yökyöpeleillä. Panosta siis yöuniin, ja suunnittele tapaamisesi viikonlopuille aamupäivän lounastreffeille illan bileiden sijaan.

Olet valppaampi

Aamuihmisten aivot ovat valppaimmillaan aamu yhdeksän aikaan - mikä on valttikortti töissä! Jos et kuitenkaan ole tottunut aikaisiin aamuherätyksiin, ei hätää. Voit vaihtaa rytmiäsi hiljalleen muuttamalla vain nukkumaanmeno - ja heräämisaikaasi. Kokeile mennä viikon ajan nukkumaan 10 minuuttia aikaisemmin, ja herää 10 minuuttia aikaisemmin (ilman torkkua!). Seuraavalla viikolla aikaista nukkumista 10 minuuttia lisää. Voit ajan myötä muuttua hiljalleen aamuihmiseksi tapojasi muuttamalla, ja nauttia aikaisten herätysten hyödyistä.

Stressaat vähemmän

Juoksetko jatkuvasti paikasta toiseen ja yrität tehdä montaa asiaa samalla, kun mietit ettei aika riitä? Pysähdy hetkeksi. Saatko todella kaiken päivästäsi irti? Herääminen aamuseitsemän aikaan vähentää riskiä stressiin, masennukseen tai ylipainoon. Joten jos luulet, että 30 minuuttia lisää unta aamulla helpottaa jaksamistasi päivällä, kannattaa harkita uudestaan. Hyppää siis sängystä saman tien, kun kello herättää!

Pudotat enemmän painoa

Jos rantakunnon saavuttaminen huolestuttaa, kannattaa käydä salilla ennen töitä - ei niiden jälkeen. Liikunta aamutunneilla kiihdyttää aineenvaihduntaa, polttaa kaloreita enemmän halki päivän, hillitsee himoa roskaruokaan ja auttaa valitsemaan sen sijaan terveellisempiä vaihtoehtoja.

Lue myös: Yksi nukkumaanmenoaika on ylitse muiden – pääsetkö sinä silloin petiin?

Lähde: Fitmagazine

Kilpailut

Uusimmat