Mies, kuinka monen kanssa olet harrastanut seksiä? Kumppanien oikea määrä laskee syöpäriskiä

29.10.2014 14:30 - Susanna Karttunen

Uusi tutkimus paljastaa, kuinka monen naisen kanssa miehen pitäisi elämässään harrastaa seksiä, jotta riski eturauhassyöpään sairastumiseen pienenisi merkittävästi.

Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan yli 20 naisen kanssa seksiä harrastaneilla miehillä on 28 prosenttia alhaisempi todennäköisyys sairastua eturauhassyöpään kuin miehillä, joilla on ollut vähemmän petikumppaneita.

Tutkijaryhmä selittää tuloksia sillä, että useiden naisten kanssa olevat miehet saattavat saada enemmän siemensyöksyjä, joiden on aiemminkin todettu suojaavan eturauhassyövältä.

Ei kuitenkaan kannata huolia, vaikka edellisten kumppaneiden määrä ei ylittäisikään kahtakymmentä. Tutkimuksessa nimittäin todettiin, että yhdenkin naisen kanssa petipuuhissa olleilla on kaksi kertaa pienempi eturauhassyövän riski kuin miehillä, jotka eivät ole koskaan harrastaneet seksiä.

Neitsyiden syöpäriskiäkin korkeampi riski on homomiehillä. Tutkijoiden mukaan yli 20 miehen kanssa seksiä harrastaneiden miesten eturauhassyövän riski oli kaksi kertaa suurempi kuin neitsyeillä.

Tiesitkö, että tilaamalla baarissa oluen tai säilyttämällä hedelmät huoneenlämmössä voi alentaa syöpäriskiään? Lue lisää yllättäviä keinoja aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat