Miten terveellisesti teidän perheessänne syödään? Tietyt terveyshaitat paljastavat totuuden

28.07.2014 18:01 - Susanna Karttunen

Hammasongelmat, diabetes ja ylipaino ovat yhä yleisempiä lapsilla. Niitä torppaamaan kannattaa päivittää perheen ruokavalio.

Sokeri ja prosessoitu ruoka eivät ole hyväksi niin aikuisille kuin lapsillekaan. Lasten ruokavaliota on tärkeä kontrolloida, sillä he eivät ymmärrä syömiensä ruokien terveyshaittoja ja jatkavat lapsena opittuja tapojaan helposti myöhemminkin elämässä.

Koska limonadien suurista sokeripitoisuuksista on toitotettu mediassa, monet äidit ovat alkaneet antamaan lapsilleen mehuja ja smoothieita. Mutta vaikka nämä vaihtoehdot ovat valmistettu luonnollisista ainesosista, on niissä myös melko paljon sokeria.

Yhdessä limutölkissä on yhdeksän teelusikallista sokeria. Lasillisessa appelsiinimehua taas on viisi, mikä ei ole kovinkaan paljon vähemmän. Vaikka sokeri on hedelmäsokeria, ei se tarkoita, että se olisi yhtään terveellisempää.

Sokeria löytyy muualtakin kuin juomista. Jopa 80 prosentissa prosessoiduista ruoista sisältää piilotettua sokeria. Joskus valmistajat korvaavat sokerin makeutusaineilla. Vaikka makeutusaineet voivat olla terveellisempiä kuin sokeri ja pitää lapsesi hampaat paremmassa kunnossa, ei keinotekoisten aineiden pitkäaikaisista vaikutuksista kuitenkaan vielä tiedetä.

Parasta olisi yrittää vähentää lapsesi makeantarvetta. Juomaksi kannattaa antaa maitoa, vettä ja laimennettuja mehuja. Olisi myös hyvä syödä mahdollisimman luonnollista ruokaa, eikä runsaasti piilosokereita sisältävää prosessoitua ruokaa.

Uutisoimme aiemmin sokerin vaikutuksista aivoihin. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat