Nuku alasti ensi yönä - tutkimus kertoo, miksi se kannattaa

22.12.2014 19:45 - Senni Loikala

Jätä pyjamat vaatekaappiin ja kömmi petiin alastomana. Siitä on pelkästään hyötyä, jotka tuore tutkimus päivittää.

Alasti nukkumisen on tiedetty olevan terveellistä jo pitkään. Tuore tutkimus sai lisää tietoa sen hyödyistä.

Tutkimuksen mukaan kannattaa nukkua ilman rihmankiertämää, sillä se vähentää riskiä sairastua diabetekseen. Lisäksi alasti nukkuminen suojelee infektioilta, auttaa pitämään painon kurissa ja saa olon tuntumaan pirteämmältä seuraavana aamuna.

Kirsikkana kakun päällä parisuhde kukoistaa todennäköisemmin kuin jos nukkuisitte pyjamissa. Lähes 60 prosenttia alasti nukkuvista pariskunnista on tyytyväisiä suhteeseensa, kun sama luku yöpuvuissa nukkuvilla rakastavaisilla on 43 prosenttia.

Oikea kehon lämpötila

Express-lehti haastatteli unen ja nukkumisen asiantuntijoita. Heidän mukaansa kehon lämpötilan täytyy laskea noin puoli astetta, jotta nukahtaminen helpottuu.

- Kehon lämpötila on korkeimmillaan kello 23 aikaan ja alhaisimmillaan neljän aikoihin iltapäivällä. Jos mikä tahansa estää lämpötilaa laskemasta, aivot herättävät itse itsensä tarkkailemaan mistä on kyse, mikä näkyy vaikeutena saada unta tai unesi häiriintyy muuten, selvittää asiantuntija Chris Idzikowski.

Jotta kehon lämpötila on ihanteellinen nukahtamista ja hyvää unta ajatellen, on kannattavaa nukkua aatamin asussa. Siitä huolimatta on hyvä pitää kädet ja jalat lämpiminä.

Seuraava artikkeli: Vaatteet pois: Alasti nukkumisella on runsaasti erilaisia terveysvaikutuksia

Lähde: Express

Kilpailut

Uusimmat