Nuorena meikkaamisella kauaskantoisemmat seuraukset kuin moni uskoisi

26.08.2014 19:15 - Susanna Karttunen

Nuorena meikkaamisen aloittaminen vahingoittaa itsetuntoa ja ihon terveyttä.

Meikkaamisesta on tullut yhä nuorempien tyttöjen harrastus. Jopa 12-vuotiaat tytöt meikkaavat päivittäin, eivätkä kehtaa lähteä kotoaan ilman meikkivoidetta ja ripsiväriä.

Ihonhoidon asiantuntijat varoittavat, että meikkaaminen nuorella iällä paitsi pahentaa sen hetkisiä iho-ongelmia, myös vaikuttaa ihon terveyteen ja kuntoon pitkällä tähtäimellä. Nuorena meikkaaminen vaikuttaa myös itsetuntoon.

Tutkimuksen mukaan nuoret eivät myöskään aina jaksa pestä meikkiään illalla pois. 40 prosenttia nuorista tytöistä "unohtaa" pestä meikkinsä pois ja 36 prosenttia jättää meikit, koska ei jaksa poistaa niitä.

- Nuoren tytön liika meikkaaminen ilman ihonhoitotuotteiden käyttämistä voi aiheuttaa herkän ihon kuivumista ja ärtyneisyyttä. Ihonpuhdistustuotteilla iho pysyy puhtaampana ja finnejä aiheuttavia bakteereja muodostuu vähemmän. Kosteusvoiteet taas pitävät ihon kosteutettuna ja jotkin voiteista suojelevat myös UV-säteiltä, kertoo ihonhoitoasiantuntija Caroline Frazer.

Tutkimustulokset osoittivat, että vaikka hyvä ja terve iho on nuorille tytöille selvästi erittäin tärkeä asia, he peittävät ihonsa virheet meikillä, mikä valitettavasti vain lisää finnien määrää.

Uutisoimme aiemmin siitä, kuinka ahkerasti naiset todella meikkaavat. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat