Oletko lukenut Fifty Shades of Greyn? Naisia varoitetaan terveysongelmista

24.08.2014 21:15 - Eeva Rajala

Tuoreen tutkimuksen mukaan suositun Sidottu – Fifty Shades of Grey -teoksen lukeminen voi aiheuttaa nuorille naisille erilaisia terveysongelmia.

Michiganilaisyliopiston tutkimuksen mukaan teoksen lukeneilla naisilla on suurempi riski saada syömishäiriöitä, alkaa juopotella ja päätyä hyväksikäyttösuhteeseen. Tutkijoiden mukaan teoksen lukeneet harrastavat lisäksi muita useammin seksiä 'yhden illan juttu'-periaatteella.

Kyseinen tutkimus on ensimmäinen, joka yhdistää terveysriskit ja suositun fiktiivisen teoksen toisiinsa. Aiemmat tutkimukset ovat tosin yhdistäneet tv-väkivallan ja oikean väkivallan toisiinsa. Lisäksi tutkimusten mukaan muotilehdet voivat vaikuttaa hyvinkin pakkomielteisesti nuorten naisten ruumiinkuvaan.

Tuoreessa tutkimuksessa oli mukana yli 650 naista ja ikähaarukka oli 18 - 24 vuotta. Kirjan lukeneilla oli 25 prosenttia suurempi riski saada partneri, joka huutaa ja kiroilee heille, 34 prosenttia suurempi riski saada partneri, jolla on väijyjän elkeitä ja yli 75 prosenttia suurempi riski käyttää laihdutusvalmisteita tai pitää paastokausia kuin niillä, jotka eivät olleet lukeneet kirjaa.

Alkoholin kulutuskin oli suurempaa. Kirjan lukeneilla oli 65 prosenttia suurempi riski joutua ryyppyputkeen kuin muilla. Tutkimusta tehnyt professori Amy Bonomi on huolissaan tutkimustuloksista, muttei ole ehdottamassa kirjan kieltämistä. Tärkeää on kuitenkin ymmärtää riskit ja kirjan mahdolliset vaikutukset suhde-elämään.
Fifty Shades -kirjasarjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta. Ensimmäisestä kirjasta tehty elokuvaa saa ensi-iltansa ensi vuonna.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat