Ottaako päähän? 7 keinoa välttää huonotuulisuutta

18.04.2014 18:15 -

Huonotuulisuuden estäminen lähtee itsestä.  

Aina ei vain voi olla hyvällä tuulella. Syitä huonoon tuuleen  voi etsiä muista ihmisistä ja ulkopuolisista tekijöistä, mutta syy voi kuitenkin olla myös itsessä ja omissa teoissa. Kun hallitsee omat tunteensa, saattaa elämä helpottaa monilla eri osaalueilla.

Seuraavilla yksinkertaisilla ohjeilla pääset eroon huonosta tuulesta ja lähemmäksi positiivista ja parempaa oloa.

1. Ole kiitollinen

Yksi keino välttää huonoa tuulta on olla kiitollinen pienistäkin asioista joka päivä. Kun ajattelee kaikkea, mistä voi omassa elämässään olla kiitollinen, huonotuulisuus alkaa kaikota kuin itsestään. Huonolle tuulelle ei jää tilaa, kun huomaa miten paljon elämässä on kiitollisuuden aiheita.

2. Ole positiivisempi

Jos olet huonolla tuulella, johtuu se usein turhautumisesta itseesi ja siitä tunteesta, että toivoa ei enää ole. Elämä tuntuu silloin myös yleisellä tasolla vähemmän optimistiselta. Tuntuu siis järkevältä että jos muuttaa ajatusmaailmaansa psotiivisemmaksi, myös huonotuulisuus vähentyy.

3. Ajattele vähemmän

Huono tuuli voi olla turhautumisen tulosta. On myös hyvä muistaa, että voimme ajatella itsemme huonolle tuulelle. Jos jäämme vellomaan liiaksi negatiivisiin tunteisiin ja tilanteisiin, vaikuttaa se myös siihen, millaiseksi tunnemme olomme. Liiallinen miettiminen voi aiheuttaa tilanteen, jossa mieli alkaa kuvittelemaan ajatuksia ja tunteita, joita ei alun perin ollut. Lopeta turha miettiminen ja ärsyyntymisesi alenee sen mukaisesti.

4. Ole kiltti

Jokaisena päivänä tulisi tehdä jotain ystävällistä. Tässä ideana on se, että kun teet hyviä tekoja muille ihmisille, tunnet oman olosi hyväksi. Hyvän teon ei tarvitse olla kuin hymy tai oven avaus tuntemattomalle. Hyvät teot tulevat sinulle takaisin kymmenkertaisina, ja kun teet hyvän teon, et voi olla huonolla tuulella.

5. Opi selviytymään vaikeissa tilanteissa

Kun olemme uuden ja tuntemattoman asian kanssa tekemisissä, voi se synnyttää stressiä. Stressi taas voi aiheuttaa huonotuulisuutta. Meidän tulee siis kehittää keinoja selviytyä uusista tilanteista ja stressistä. On myös hyvä ymmärtää, että aina stressiä ei voi välttää. Älä myöskään pelkää tekeväsi virheitä - niistä voi oppia vaikka mitä!

6. Anna anteeksi ja unohda

Jos sinua on loukattu, on hyvä idea antaa anteeksi ja unohtaa asia aina, kun se on vaan mahdollista. Pahan tuulen voi estää jos ei jää murehtimaan asioita liian pitkäksi aikaa, vaan antaa anteeksi ja unohtaa. Anteeksianto on todellinen hyve, ja se kertoo sinun kyvystäsi olla parempi ihminen.

7. Pidä huolta itsestäsi

Itsestään huolehtiminen niin henkisesti, kuin fyysisesti, on taattu keino parempaan oloon. Urheilun tiedetään jo tieteellisestikin auttavan meitä voimaan paremmin. Urheillessa kehoon vapautuu kemikaaleja, jotka auttavat aivoja tuntemaan olonsa onnellisemmaksi. Myös ravinnolla on tärkeä osa siinä miten voit. On olemassa ruokia, jotka saavat ihmisen ärsyyntyneemmäksi ja vastaavasti ruoka-aineita, jotka saavat olon hyväksi.

Lähde: Lifespan

Kilpailut

Uusimmat