Pidä aivosi terveempinä - tee 3 muutosta elämäntapoihisi

04.09.2015 19:15 - Emma Ylistalo

Kalaöljyn on sanottu olevan hyväksi aivoille, mutta uuden tutkimuksen mukaan muista asioista näyttäisi olevan enemmän hyötyä aivojen terveydelle.

Journal of the American Medical Association julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan Omega 3 -rasvahapot eivät välttämättä autakaan estämään dementiaa. Onneksi on muitakin tapoja pitää huolta aivoista. Lue alta kolme elämäntapamuutosta, jotka voivat auttaa pitämään aivot terveinä:

1. Pysy hyvässä kunnossa ja vältä alkoholia

Se, mikä on hyväksi sydämelle, on myös hyväksi aivoillemme pitkässä juoksussa. Säännöllinen liikunta ja alkoholin juomisen vähentäminen voi tehostaa aivojesi toimintaa ja nämä terveysvalinnat voivat vaikuttaa vuosien päähän.

2. Suosi välimerellistä ruokavaliota

Pyri syömään ainoastaan hyviä rasvoja ja vältä transrasvoja. Hyviä rasvoja saa esimerkiksi öljyistä, kaloista, sekä pähkinöistä. Välimeren maissa myös nautitaan runsaasti kasviksia osana päivittäistä ruokavaliota.

3. Pidä aivosi aktiivisina

Opettele uusia asioita pitääksesi aivosi virkeinä. Harjoittele esimerkiksi uutta kieltä ja palkitse itsesi vaikka matkalla maahan, jossa pääset käyttämään oppimaasi kieltä käytännön tilanneissa.


Lue myös: Aivot hereille: 3 helppoa tapaa tehostaa ajatuksenjuoksua

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat