Pidätkö valkosipulista? Hengityksesi pysyy raikkaana helpoilla konsteilla

26.05.2015 18:15 - Senni Loikala

Hengityksestäsi ei tarvitse paljastua, että olet syönyt valkosipulia.

Valkosipulin hajuinen hengitys on ikävä seuraus herkullisesta ruoasta. Muutamalla konstilla voit kuitenkin vähentää sen vaikutuksia hengitykseesi:

Valitse iso valkosipuli

Valitse kaupassa valkosipuli, joka on suurikokoinen ja mahdollisimman painava. Tuoreimmat ja mehukkaimmat valkosipulit ovat kaikista miedoimpia, jolloin ne myös saavat hengen haisemaan vähemmän kuin vanhemmat yksilöt.

Leikkaa kahtia ja poista versot

Viipaloi kuorimaveitsellä valkosipulinkynnet kahtia pituussuunnassa. Poista kaikki vihreät versot, sillä ne ovat erityisen voimakkaita maultaan ja tuoksultaan.

Huuhtele vedellä

Huuhtele pilkottu valkosipuli juoksevan veden alla, jotta sen voimakkaasta hajusta vastaavat rikkiyhdisteet peseytyvät tiehensä.

Valkosipulin kuumentaminen poistaa sen huikeat terveyshyödyt. On kuitenkin olemassa yksi neuvo, jolla kypsennetty valkosipuli pysyy raa'an veroisena. Pääset lukemaan sen täältä.

Lähde: Live Strong

Kilpailut

Uusimmat