"Kukaan ei halua olla se nainen, joka laihduttaa" - oivaltava blogikirjoitus pistää miettimään

24.11.2014 18:45 - Rea Tallgren

Lauren Bans on kirjoittanut nokkelan blogin siitä, miltä tuntuu olla nainen, jonka pitää vahtia syömisiään tarkasti. Hänen oma lääkärinsä käski hänen pudottaa painoaan seitsemän kilon verran ja Bans on havainnut sen olevan helpommin sanottu kuin tehty.

Lauren Bansin blogikirjoitus kertoo monelle naiselle tutusta aiheesta eli laihduttamisesta. Bansin kohdalla ajatus laihduttamisesta on saanut hänet ymmärtämään jotain todella olennaista siitä, miten naisten syömiskulttuuri toimii ja miten erikokoisiin naisiin suhtaudutaan.

"Ensinnäkin lääkärini sanoi minulle, että minä en saa enää edes koskea leipään. En voi suostua siihen. Ensinnäkin, minä rakastan leipää. Ja toisekseen: minä en halua olla "se nainen, joka joutuu vahtimaan syömisiään." Bans aloittaa kirjoituksensa.

Kaikki naiset tievät ja tuntevat niitä naisia, jotka pysyvät suunnattoman hoikkina vaikka syövät kuin hevoset. Nykyään ei enää olekaan muotia olla avoimesti dieetillä tai tarkkailla syömisiään, vaan jokaisen tulisi ainakin esittää, että on yksi näistä naisista. Kirjoituksessaan Bans sanookin että kukaan ei enää halua olla se nainen, joka laihduttaa.

"Jokainen tuntee sellaisen naisen, joka voi syödä mitä tahansa ja pysyä silti aineenvaihduntansa takia suunnattoman hoikkana. Mutta sitten on myös niitä, jotka joutuvat näkemään todella paljon vaivaa pysyäkseen hoikkana tai edes normaalipainoisina. He ovat niitä naisia, joiden tilaus ravintolassa jää aina mieleen, sillä he tilaavat aina jotain terveellistä. He ovat niitä naisia, jotka ottavat työbileisiin omat jogurtit ja hedelmät. Tiedän, että on epäreilua sanoa näin, mutta he ovat niitä naisia, jotka eivät vaikuta hauskoilta."

Bans pohtii kirjoituksessaan sitä ristiriitaa, jota naiset kokevat kehonkuvansa ja sen ylläpitämisen suhteen. Hänen mukaansa suurin osa haluaa olla laihoja, mutta suurin osa ei pysty siihen näkemättä paljon vaivaa. Hän kertoo esimerkiksi ystävästään, joka ei syö koko päivänä, jos on menossa illalla treffeille. Tämän hän tekee vain sen takia, että voisi illalla syödä treffeillä surutta.

Bans myös kysyi kirjoitustaan varten miespuolisilta ystäviltään, voisivatko he seurustella naisen kanssa, joka tarkkailisi ruokavaliotaan tai olisi dieetillä. Miesten kanta asiaan oli selvä: mieluummin seurusteltaisiin naisen kanssa, jonka ei tarvitse vahtia syömisiään.

Bans myös sanoo, että hyvä merkki ristipaineista on näyttelijätär Gwyneth Paltrow.

"Hänet on samaan aikaan valittu People-lehden kauneimmaksi ihmiseksi, mutta hän on myös yksi maailman inhotuimmista julkkiksista. Suurin syy sille on se, että Paltrow on lähes ainoa, joka myöntää rehellisesti kuinka paljon hän näkee vaivaa nollakoon kroppansa eteen. Hän ei syö leipää, hän harrastaa pilatesta viisi kertaa viikossa ja on mehudieeteillä." Bans selventää.

Bansin kanta on selkeä: nykytilanteessa kukaan ei voita. Naisen ei ole luontevaa tarkkailla syömisiään, mutta hän ei myöskään saisi olla ylipainoinen. Bans itse on tehnyt päätöksen siitä, miten hän aikoo dieettikehoitukseen suhtautua.

"Olen juuri muuttanut uuteen kaupunkiin. Minä en ole yksi niistä ihmisistä, jotka ehdottavat tapaamista crossfitin parissa. Minusta ihmisiin tutustuu parhaiten syömällä ja juomalla heidän kanssaan. Ja minä tarvitsen uusia ystäviä. Jos minun pitää siis valita, pidänkö ylimääräiset seitsemän kiloa vai saanko uusia ystäviä, on vastaus selvä: minä valitsen kilot. Ja hankin lääkärin, joka ymmärtää asian."

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat