Saat treenistä huipputehot kuuntelemalla oikeanlaista musiikkia

28.11.2014 16:45 - Senni Loikala

Tarkasta, mitä musiikkigenreä juuri sinun kannattaa kuunnella urheillessasi. Valinta riippuu, mitä lajia harrastat.  

Monet kuuntelevat musiikkia treenatessaan, mikä todistetusti tehostaa harjoittelua. Tutkimukset ovat todistaneet, että parhaat tehot voit saada kuuntelemalla juuri tietynlaista musiikkia.

Aiempien tutkimusten mukaan kuuntelemalla kantrimusiikkia onnistuu paremmin omalla lyöntivuorollaan esimerkiksi pesäpalloa pelatessa. Koripalloilijoiden puolestaan kannattaa kuunnella räppiä, sillä auttaa palloa lentämään todennäköisimmin koriin. Juoksijoiden kannattaa aina kuunnella mitä tahansa musiikkia, sillä suoritus paranee riippumatta musiikkigenrestä, kuin jos pinkoisit hiljaisuudessa.

Nyt tutkijat ovat saaneet selville, mikä musiikkigenre tehostaa parhaiten hienomotoriikkaa vaativissa tilanteissa. Tällaisia pienten lihasten hallintaa testaavia taitoja ovat muun muassa piirtäminen ja golfin pelaaminen. Tutkimukseen osallistui 20 ammattimaista golfaria.

Journal of Athletic Enchancement -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan golfareita siivitti parhaaseen pelimenestykseen jazzmusiikki. Hyötyä oli myös klassisen, kantrin, rockin ja räpin kuuntelusta verrattuna hiljaisuudessa golfaamiseen.

- Jazzilla on rauhoittava vaikutus toimintaan ja se saattaa lisätä tarkkaavaisuutta, mikä ei ole yhtä suurta muissa kovatempoisissa genreissä, tutkija Ali Boolani perustelee.

Seuraava artikkeli: Personal trainer paljastaa: Timmi ja kiinteä vatsa syntyy neljällä teholiikkeellä - katso

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat