Saavuta unelmiesi vartalo - menestynyt personal trainer jakaa vinkkinsä kiireisille

20.08.2014 17:20 - Katariina Näreaho

Tunnettu personal trainer Eve Overland jakaa neljä kullanarvoista vinkkiä, joilla tavoitteet on mahdollista saavuttaa nopeasti.  

Eve Overland on kuntovalmentaja, jonka asiakkaisiin kuuluu muun muassa laulaja Carrie Underwood. Hän on valmentanut Underwoodia jo vuosien ajan ja jakaa nyt neljä varteenotettavaa vinkkiä, joita noudattamalla jokainen voi saavuttaa unelmiensa vartalon kiireellisen työn ja arjen ohella.

Kun tila on kortilla: hypi

Jos et pääse kuntosalille tai ulos harjoittelemaan, voit suorittaa treenisi myös kotonasi. Juoksulenkin sijaan voit hyppiä esimerkiksi hyppynarulla. Ahtaissakin tiloissa treenaaminen onnistuu, kunhan tietää mitä tekee: burpee (yleisliike), tuolille ponnistaminen ja hyppiminen ja askelkyykyt hyppyineen eivät vaadi paljon tilaa.

Kun aika on kortilla: koko kropan treenit

Sen sijaan että keskittyisit kuntosalilla vain ylä- tai alakroppaan, voit tehdä koko kehon kattavan treenin. Se on kaikkein tehokkainta, sillä saat käytyä läpi koko vartalosi lyhyemmässä ajassa. Tällöin on hyvä käyttää hyödyksi liikkeitä ja liikesarjoja, joissa rasitetaan mahdollisimman montaa lihasta yhtä aikaa. Yksi parhaista on juuri burpee, eli yleisliike.

Overland itse suosii myös kyykkyjä, punnerruksia ja kahvakuulaheilautuksia, joita hän tekee intervalli-harjoitteluna: jokaista liikettä tehdään täysillä 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen levätään 30 sekuntia. Tämän jälkeen siirrytään seuraavaan liikkeeseen 30 sekunniksi ja levätään jälleen saman verran.

Estä tekosyyt ajoissa

Kiireisen työpäivän jälkeen on käytävä kaupassa, laitettava ruokaa, nähtävä ystäviä, jonka päälle vielä pitäisi suunnata kuntosalille? Tekosyitä on helppo keksiä, kun päivät ovat hektisiä. Siksi paras tapa eliminoida tekosyiden syntyminen on kuntoilla heti ensimmäiseksi aamulla. Alkuun aamuheräämiset ja aikaisin tehdyt harjoitukset voivat tuntua haastavilta, mutta pidemmän päälle niistä tulee osa arkea ja mieli ja keho kaipaavat aamuisia treenejä.

"Jos kykenet, sinun on pakko"

Overlandin tärkein sääntö ja mantra. Vaikka joinain päivinä voi tuntua, että treenit eivät suju, on parempi tehdä ne kuin jättää tekemättä. Silloin saavutat tuloksia ja voit rentoutua hyvällä omallatunnolla. Jos pystyt tekemään vain viisi toistoa tänään, tee ne täysillä ja tee ne kaikki. Jos huomenna pystyt kymmeneen, tee kaikki kymmenen. Tee parhaasi joka päivä!

Lue myös: Proteiinijuomat, laihdutuskeino vai ei?

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat