Seitsemän asiaa, jotka jokaisen piilolinssejä käyttävän on syytä pitää mielessä

17.07.2014 12:25 - Katariina Näreaho

Piilolinssit ovat kätevä vaihtoehto silmälaseille, mutta väärin käytettyinä ne voivat aiheuttaa suurta vahinkoa silmiin.

Jotta jokainen voisi käyttää piilolinssejä turvallisesti, on hyvä tietää muutamia asioita niihin liittyen. Näillä neuvoilla pidät silmäsi terveinä ja näön kirkkaana!

1. Pese kätesi aina ennen kuin asetat piilolinssin silmääsi tai olet ottamassa sitä pois silmästäsi. Sormissa on runsaasti bakteereja jotka saattavat aiheuttaa silmiin tulehduksia. Älä myöskään päästä bakteereja linssien säilytysrasiaan.

2. Jos kärsit allergioista, saattavat oireet pahentua piilolinssien käytön yhteydessä. Tämä johtuu siitä, että linssiin tarttuu helposti esimerkiksi lemmikkien hilsettä ja siitepölyä. Jos allergiasi pahenee, käytä mieluummin silmälaseja. Jos et kuitenkaan halua luopua piilolinsseistäsi kokonaan, vaihda linssit tavallista useammin uusiin.

3. On tärkeää pitää linssit riittävän kosteina, jotta ne eivät vahingoita silmiäsi, joten pidä silmätippoja aina käden ulottuvilla. Etenkin, jos joudut tuijottamaan työssäsi tietokoneen ruutua, on työpaikalla hyvä säilyttää omia tippoja.

4. Käytä piilolinssejä ohjeen mukaan. Jos ohje kertoo, että linssit on vaihdettava päivittäin, älä pidennä käyttöaikaa. Jos piilolinssit kestävät viikon, älä käytä niitä kahta viikkoa. Laiminlyömällä ohjeita vahingoitat silmiäsi. Pahimmillaan saat pysyvän vahingon.

5. Vältä uimista ja saunomista piilolinssien kanssa. Linssit imevät itseensä kaiken, kuten bakteerit ja parasiitit.

6. nna silmiesi levätä. Pidä muutaman tunnin taukoja päivittäin ja pyri pitämään kokonaisia piilolinssivapaita päiviä ainakin kerran viikossa.

7. Käy säännöllisesti silmälääkärissä tarkastuttamassa silmäsi ja näkösi.

Lue myös: 5 käytännöllistä meikkivinkkiä naiselle, jolla on silmälasit

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat