Sorruitko heräteostoksiin? Hormonikierto vaikuttaa jopa shoppailuhimoihin

19.11.2014 21:15 - Reetta Haverinen

Luuletko olevasi heikkoluonteinen mainonnanuhri, joka on täysin omien mielitekojensa vallassa? Voit lopettaa luonteenpiirteesi soimaamisen, sillä teksasilaisen tutkimuksen mukaan kuukautiskierto vaikuttaa naisten materialistisiin mielihaluihin.

Teksasilaisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan naiset pukeutuvat seksikkäämmin silloin, kun kuukautiskierron ovulaatiovaihe lähestyy. Näiden tulosten innoittamana yliopiston apulaisprofessori Kristina M. Durante lähti selvittämään, voiko myös hetkittäisillä shoppailuhimoilla olla tekemistä naisten hormonikierron kanssa.

Tutkimustulokset paljastivat, että naiset ovat sitä materialistisempia, mitä lähempänä kuukautiskierron ovulaatiovaihe on. Naisten halu kilpailla miesten huomiosta ja pyrkimys pestä muut naiset trendivaatteilla ja kimaltelevilla koruilla on siten naissukupuolelle luontainen ominaisuus. Huomion herättäminen vastakkaisen sukupuolen silmissä ja oman aseman pönkittäminen paransivat aikoinaan mahdollisuuksia napata potentiaalinen kumppani muiden naisten nenän edestä.

Joten ennen kuin ryntäät kaupungille, tarkista varmuuden vuoksi, missä vaiheessa hormonikiertoa mennään - varsinkin jos palkkapäivään on vielä aikaa!

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat