Stressaantunut syö liikaa, ei treenaa ja nukkuu huonosti - lue ja vältä pahimmat sudenkuopat

28.10.2014 11:18 - Susanna Karttunen

Kiireiset ihmiset eivät aina harkitse päätöksiään loppuun asti. Moni stressaantunut joko unohtaa syödä tai syö liikaa, juo liikaa kahvia tai ostaa kaupasta mitä sattuu.

Hikiset kädet, päänsärky ja vääntelehtivä vatsa ovat stressaaville tuttuja oireita. Lisäksi kiireistä kärsivä tekee helposti myös virheitä, jotka pahentavat levotonta oloa. Women's Health -lehti kokosi virheistä yleisimmät.

Syömisen unohtaminen

Kun tekemistä on paljon, syömisen unohtaa helposti tai sille ei vaan tunnu olevan aikaa. Alhaiset verensokeriarvot kuitenkin pahentavat levotonta oloa.

Ylensyönti

Osa ihmisistä yrittää parantaa oloaan herkuttelemalla, minkä vuoksi stressaantuneena saattaa ahmia helposti aivan liian suuria määriä.

Murehtiminen

Stressi voi saada ihmisen näkemään maailman varsin värittömänä. Ei kuitenkaan kannata keskittyä menneisyyteen tai tulevaisuuteen liittyviin huoliin vaan siihen, mitä tekee tällä hetkellä.

Liian vähän nukkuminen

Hyvät yöunet auttavat selviytymään paremmin haastavista tilanteista. Moni menee kuitenkin kiireiltään liian myöhään nukkumaan tai ei levottoman olonsa vuoksi saa unta.

Hätäisten päätösten tekeminen

Kauppaan ei kannata mennä stressaantuneena, jos ei halua tehdä turhia ostoksia. Ostoslista kannattaa tehdä etukäteen ja noudattaa sitä.

Kofeiinin liikakäyttö

Vaikka kahvin hörppiminen antaa lisäenergiaa, ei sitä kannata lipittää liikaa. Yli viisi kupillista päivässä edistää lihomista ja aiheuttaa ongelmia insuliinintuotannossa.

Treenin jättäminen väliin

Koska tekemistä on niin paljon, salille tai lenkille meno jää usein väliin. Liikunta on kuitenkin tärkeä keino levottomuuden ja stressin lievittämiseen.

Stressin huomiotta jättäminen

Monille stressaaminen on niin tuttua, että sen kanssa vain yrittää elää. Olotilan huomiotta jättäminen ei kuitenkaan auta siitä eroon.

Aiempaan artikkeliimme on koottu lista asioista, joista lähes kaikki stressaavat aivan turhaan.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat