Tepsiikö sinuun? 4 yllättävää asiaa, joiden avulla rentoudut

16.07.2014 10:47 - Minna Talstila

Stressi on osa monen suomalaisen arkea. Apua voi kuitenkin löytyä yllättävinkin keinoin.

Monet suuntaavaat joogaan, meditoimaan tai luontoon samoilemaan, kun he tuntevat itsensä stressaantuneeksi tai muuten vain rauhattomaksi. Avain rentoutumiseen voi kuitenkin olla lähempänä kuin luuletkaan, sillä myös monet yksinkertaiset asiat voivat saada meidät rauhoittumaan. Oletko pohtinut esimerkiksi huokaisemisen vaikutuksia sinuun? Lue siitä ja muista keinoista lisää alta.

Palaa juurillesi

Kun tunnet itsesi rauhattomaksi ja ehkä jopa hieman alakuloiseksi, kannattaa sinun suunnata niille seuduille, joissa olet viettänyt lapsuutesi ja nuoruutesi. Mikään ei nimittäin rauhoita paremmin kuin tuttu ja turvallinen ympäristö. Mieleesi saattavat palata monet nostalgiset lapsuusmuistot, jotka todennäköisesti saavat sinussa aikaan positiivisia tuntemuksia.

Huokaise syvään

Kun päästät itsestäsi ulos syvän huokauksen ja keskityt hengitykseesi, voit vaikuttaa hermojärjestelmääsi rauhoittavalla tavalla. 

Nuuhki kahvia

Kahvin juominen ei välttämättä ole paras idea, jos esimerkiksi stressaava työ pitää sinua muutenkin valvella öisin. Sen sijaan kahvin haisteleminen saattaa olla sinulle hyväksi, sillä joidenkin tutkimusten mukaan sillä on stressitasoja alentava vaikutus.

Maalaa sinisellä värillä

Jos tunnet olevasi ylikuormittunut ja päässäsi poukkoilee satoja ajatuksia samaan aikaan, kokeile maalata mietteesi paperille sinisellä. Väripsykologiassa sininen nimittäin yhdistetään tyyneyteen ja joidenkin tutkimuksien mukaan sen värinen valo vähentää stressin määrää.

Aiemmin listasimme vinkkejä, joiden avulla voi rentoutua kaupungissa. Voit lukea ne täältä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat