Tutkimustulos järkyttää: Yhä nuoremmat ovat tyytymättömiä vartaloonsa

28.07.2015 09:15 - Reija Saarinen

Tuoreen Brittitutkimuksen mukaan jopa 8-vuotiaat lapset ovat huolissaan omasta ulkonäöstään.

Ulkonäöllä on nykymaailmassa yhä suurempi rooli. Sen avulla muun muassa mainostetaan erilaisia tuotteita ja sen vuoksi lehdet ja kadunvarret ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia kasvoja. Ikävä kyllä siloteltujen ihmisvartaloiden näkeminen saa monissa aikaan epävarmuutta, joka hullua kyllä yltää jo lapsiin saakka.

Tuoreen Brittitutkimuksen mukaan jopa 8-vuotiaat lapset ovat tyytymättömiä omaan vartaloonsa. Tähän tulokseen tultiin kyselyssä, jossa oli mukana jopa 6000 lasta. 5 prosenttia tytöistä ja 3 prosenttia pojista kertoi olevansa jollain tavalla tyytymättömiä omaan kehoonsa.

Hälyttävää on se, että epävarmuus näyttää heijastuvan myös lasten ruokatottumukseen. 14-vuotiaista tytöistä jopa kaksi viidestä aloittaa jonkinlainen dieetin. Myös pojista noin 12 prosenttia on jossain vaiheessa kokeillut jonkinlaista dieettiä.

Osa tytöistä syytti omasta epävarmuudestaan mediaa, joka haluaa heidän sopivan tiettyyn muottiin, mutta tutkijoiden mukaan myös vanhemmilla on osansa. Heidän mukaansa lapset, joiden vanhemmilla on pitkä historia laihduttamisessa, ovat alttiimpia kokeilemaan samaa varhaisteini-iässä.


Lue myös: Varo julkkisten suosimia vaarallisia dieettejä

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat