Unohda turhat murheet: 9 asiaa, joista ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa

29.07.2014 22:15 - Susanna Karttunen

Kun tunnet syyllisyyttä turhista asioista, et pysty elämään täysillä. Uskalla iloita onnistumistasi ja kertoa, mitä haluat.

On paljon asioita, joista ei tarvitse tuntea syyllisyyttä. Kun tunnet huonoa omatuntoa asioista, joista ei tarvisi, olet stressaantuneempi ja onnettomampi. Amerikanki-sivusto listasi yhdeksän asiaa, joista ei ainakaan tarvitse tuntea syyllisyyttä.

1. Ulkonäöstäsi pitäminen

Jos peiliin katsoessasi pidät siitä, mitä näet, ei siitä tarvitse tuntea syyllisyyttä. Jos näytät mielestäsi upealta jossain vaatteessa, pidä sitä niin usein kuin haluat. Jokainen nainen ansaitsee tuntea hyvältä itsestään, ja jokainen on upea omalla tavallaan.

2. Itsestään huolehtiminen

Jos sinulla on ollut koko päivä kurja olo, ei ole mitään väärää siinä, jos et menekään illalla tuttusi juhliin. Sairaana ollessa töihin saa soittaa, ettei pääse tänään tulemaan. On tärkeä huolehtia omasta hyvinvoinnistaan.

3. Mielipiteensä sanominen

Oman mielipiteen ilmaisemisesta ei tarvitse tuntea syyllisyyttä. Mielipiteesi tekevät sinusta ainutlaatuisen. Muista kuitenkin sanoa mielipiteesi kohteliaasti, jotta et satuta ketään.

4. Kieltäytyminen

Sinulla on aina oikeus sanoa "ei" riippumatta siitä, missä tilanteessa tai kenen kanssa keskustelet. Et voi auttaa kaikkia.

5. Välien katkaiseminen perustellusti

Elämässä tulee vastaan ihmisiä, joiden läsnäolo ei ole hyväksi sinulle. Välttele ihmisiä, jotka saavat sinut huonolle tuulelle ja poista heidät elämästäsi niin pian kuin mahdollista.

6. Mielenterveysongelma

Mielenterveyden ongelma voi saada ajattelemaan, että itsessä on jotain vikaa. Mielenterveysongelmia ei voi kuitenkaan itse kontrolloida, joten niistä ei kuulu tuntea syyllisyyttä. Ansaitset olla onnellinen.

7. Päämäärien ja unelmien tavoittelu

Jos haluat asua ulkomailla, opiskella tiettyä alaa tai työskennellä unelmatyöpaikassasi, yritä toteuttaa nämä asiat. Älä ajattele, että olet itsekäs. Ei ole väärin tehdä jotain itsensä eteen aina silloin tällöin.

8. Rahan käyttö

Jos käytät omaa rahaasi kalliisiin asioihin ja muut sanovat sinun käyttävän liikaa rahaa, älä tunne syyllisyyttä. Jos olet itse ansainnut rahasi, voit käyttää ne miten haluat. Huolehdi kuitenkin, että saat rahaa säästöönkin.

9. Vihaamasi työn lopettaminen

Ei ole järkeä pysytellä työpaikassa, jossa sinun on kurja olla. Elät vain kerran, joten kannattaa tehdä jotain, mistä todella pidät.

Julkaisimme aikaisemmin artikkelin siitä, miten tulla onnellisemmaksi. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: Amerikanki

Kilpailut

Uusimmat