Unohditko pankkikortin tunnusluvun, pin-koodin..? Yllättävä tapa saada tieto takaisin mieleen

27.07.2015 15:45 - Reetta Haverinen

Nukkumisella on merkittävä vaikutus aivojemme kykyyn prosessoida ja tallentaa tietoa. Yöunia ei siis kannta laiminlyödä, vaikka mielesi tekisi päntätä tärkeää tenttiä varten aina aamuyöhön asti.

Jos olet unohtanut sähköpostisi salasanan tai et millään muista, mitä luottopannarireseptiisi tuli maidon, munien ja jauhojen lisäksi, kannattaa sinun nukkua yön yli ja miettiä asiaa uudestaan seuraavana aamuna. Tuoreista tutkimuksista on ilmennyt, että nukkumisen jälkeen ihmisillä on lähes kaksi kertaa suurempi todennäköisyys muistaa unhoon painuneita asioita kuin pitkän valveilla olon jälkeen.

Uni virkistää muistia

Tutkijat uskovat, että uni virkistää muistia ja auttaa palauttamaan asioita takaisin mieleen. Siten, jos muisti tuntuu pätkivän, kannattaa painaa pää tyynyyn ja yrittää palautella tietoja mieleen kunnon yöunien jälkeen.

Viime hetken koekertaus kannattaakin mieluummin tehdä edellisenä illalla kuin aikaisin tenttiaamuna. Yön aikana aivot saavat aikaa käsitellä tietoa ja tallettaa tärkeitä yksityiskohtia visusti tajuntaan.


Lue myös: Haluatko paremmat yöunet? Lue, kuinka suihkussa käyminen vaikuttaa unenlaatuusi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat