Uusia trendejä synnytyssaleissa: Palkkaisitko valokuvaajan ja ottaisitko myös anopin katsomaan?

29.07.2015 16:15 - Senni Loikala

Nykyään synnytyssaleissa on jopa tungosta, kun pariskunnat tahtovat jakaa mullistavat hetket läheistensä kanssa. Arvaatko, kuinka monta ihmistä naiset nykyään tahtovat tuekseen?

Synnytyssaleissa voi parveilla porukkaa ruuhkaksi asti, eikä väkipaljous koostu niinkään hoitohenkilökunnasta, vaan synnyttävän naisen läheisistä, selviää tuoreesta brittitutkimuksesta.  

Sen mukaan 20-30-vuotiaat synnyttäjät ottavat keskimäärin kahdeksan ihmistä mukaan mullistavaan tapahtumaan. Yleisimpiä tukijoita ovat kumppanin lisäksi oma äiti ja hänen kumppaninsa sekä anoppi. Yksi nainen 25 naisesta päästi synnytyssaliin myös oman isänsä.

- Monista naisista tuntuu, että kyseessä on heidän suurin saavutuksensa ja niinpä he tahtovat jakaa hetken kaikista läheisimpien ihmisten kanssa, tutkija Siobhan Freegard kertoo.

- Ruuhkasynnytys ilmiönä ei ehkä sovi jokaiselle, mutta oleminen paikalla synnytyksessä on kunnia ja etuoikeus, joka yhdistää ystäviä ja perhettä enemmän kuin mikään muu, hän jatkaa.

Selfie heti synnytyksen jälkeen

Suuresta väkimäärästä synnytyssalissa voi olla myös haittaa. Se saa naiset nimittäin stressaamaan siitä, jos synnytyksestä tulee erityisen vaikea. Monet myös jättävät ottamatta kipua lieventävät lääkkeet, koska pelkäävät muuden tuomitsevan asian.

Siitä huolimatta synnytys on niin ainutlaatuinen tapahtuma, että yhä useammat jopa palkkaavat valokuvaajan ikuistamaan sen kaikki vaiheet. Vielä yleisempää on, että tuoreet äidit ottavat heti synnytyksen jälkeen selfien itsestään ja vauvasta ja postaavat tärkeän otoksen saman tien sosiaaliseen mediaan.

Lue myös: Lääkärin tiukka mielipide: Isät eivät kuulu synnytyssaliin!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat