Vältä virhearviot: Moni valitsee liian yksipuolisen ruokavalion turhaan

20.11.2014 21:45 - Susanna Karttunen

Monen vehnää ja gluteiinia välttelevän ruoansulatusongelmat johtuvat eräästä toisesta syystä.

Tutkijoiden mukaan useimmat ihmiset, jotka luulevat kärsivänsä ruoka-intoleranssista saattavat vain syödä liikaa prosessoituja ruokia. Luultujen ruoka-intoleranssien määrän kasvu länsimaissa on suoraan yhteydessä valmisruokien, pikaruoan ja säilykeruokien kulutuksen kasvuun.

Tutkimusten mukaan keliakiaa on oikeasti vain noin kahdella prosentilla ihmisistä. Muut samankaltaisesta oireilusta kärsivät voisivat siis oikeasti syödä vehnää tai gluteiinia.

Tutkija Rob Lillywhiten mukaan ihmisten ei kannattaisi luopua turhaan viljasta, sillä se on erittäin tärkeää terveyden kannalta. Täysjyvävilja ehkäisee kakkostyypin diabetesta sekä syöpää.

Keliaakikon elämä ei ole aina kovin helppoa. Aiempaan artikkeliimme on koottu ärsyttäviä lauseita, joita he saavat usein kuulla.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat