Vastaus huolestuttaa: Missä iässä terveysvalaistuminen yleensä koetaan?

23.07.2014 19:15 - Minna Talstila

Monesti nuoret elävät epäterveellisesti vedoten hetkessä elämiseen. Mutta minkä ikäisenä keskivertoihminen kokee valaistumisen?

Teini-iässä ja kaksikymppisenä monet kuvittelevat olevansa kuolemattomia. Tupakanpoltto ja muut epäterveelliset elämäntavat ovat yleisiä, sillä niiden mahdolliset terveysseuraukset voivat tuntua etäisiltä. Sairastumista ei osata kuvitella omalle kohdalle.

Englantilaisen sairaalan tekemän tutkimuksen mukaan 56 prosenttia ihmisistä sivuuttaa nuorempana terveyttä koskevat varoitukset vedoten esimerkiksi siihen, että haluavat elää hetkessä. Mutta milloin ihminen sitten oikeasti alkaa ajattelemaan terveyttään?

2 000 ihmisellä teetetty tutkimus osoitti, että näin tapahtuu silloin, kun saavutetaan 36 vuoden ikä. Suuri osa ihmisistä tulee tietoiseksi omasta kuolevaisuudestaan ja alkaa omaksua terveellisempiä elämäntapoja. 

Valaistumiseen voivat olla syinä esimerkiksi perheenjäsenen kuolema, lääkärin varoittavat sanat tai oman epäimartelevan kuvan näkeminen.

Aiemmin kirjoitimme tutkimuksesta, jonka mukaan seksuaalisella suuntautumisella voi olla yhteyksiä elämäntapoihin. Katso täältä, keiden elämäntavat ovat terveellisimmät. 

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat