Vesipedoille hyviä uutisia: Musiikin kuuntelu treenin aikana helpottuu entisestään

25.01.2015 15:15 - Eeva Rajala

Ensimmäiset vedenkestävät ja langattomat älynappikuulokkeet on nyt kehitetty.

Kuntoilijoille ja uimareille on ollut tarjolla aiemmin muun muassa vedenkestäviä mp3-soittimia kuulokkeilla, mutta uutuuskeksintö tekee musiikinkuuntelusta paljon vaivattomampaa. Musiikin kuuntelu tapahtuu Bluetooth-yhteyden avulla.

Bragi-startup-yrityksen Dash -nappikuulokkeet ovat kuitenkin paljon muuta kuin pelkät kuulokkeet. Niihin voi myös tallentaa musiikkia 4 GB:n verran ja niiden avulla voi seurata oman kunnon kehittymistä. Kuulokkeet mittaavat muun muassa sykkeen, etäisyyden, vauhdin ja kaloreiden palamisen.

Saksalainen Bragi-yritys sai lahjoittajilta lähes 3,5 miljoonaa dollaria kyseisten nappikuulokkeiden kehittämiseen. Tekniikan lisäksi yritys on satsannut nappikuulokkeiden muotoiluun, jotta ne pysyisivät hyvin paikoillaan käyttäjien korvissa. Testeissä on todettu, että nappikuulokkeet ovat vedenpitäviä ainakin metrin syvyyteen.

Nappikuulokkeilla voi myös vastata puhelimeen, ja käyttäjä voi kontrolloida kuulokkeiden toimintaa omilla liikkeillään. Kuulokkeet voi muun muassa ohjelmoida vastaamaan puhelimeen, kun käyttäjä nyökkää päätään.

Vedenkestävät ja langattomat nappikuulokkeet ovat tulossa markkinoille huhtikuun aikana, mutta hinta on melko korkea. Tällä hetkellä kuulokkeilla on hintaa peräti 299 dollaria eli noin 270 euroa.

Lue myös: Kiire on vain tekosyy liikkumattomuudelle - tunnin kävelylenkki viikossa edistää terveyttä

Lähde: IflScience

Kilpailut

Uusimmat