Big Brotherin katsojamäärät romahtaneet - alempana kuin vuosiin

13.10.2014 07:45 - Mikko Räsänen

Suomen Big Brotherin katsojamäärät ovat tippuneet rajusti kuudessa viikossa.

Kun Suomen Big Brother käynnistyi tänä syksynä, olivat odotukset kovat. Viime syksyn Julkkis Big Brother oli monelle BB-fanille pettymys, joten paluulta normaaliin Big Brotheriin odotettiin paljon - varsinkin, kun tuotannon edustajat lupasivat, että uusia asukkaita odottaa kaikkien aikojen vaativin BB-kausi.

Katsojat eivät ilmeisesti ole pitäneet näkemästään, sillä vaikka sunnuntaisen BB Talk Show'n ja Sauli Koskisen vetämän Big Brother Extran katsojamäärät ovat pysyneet hyvällä tasolla ovat normaalien BB-lähetysten katsojamäärät romahtaneet rajusti.

Oheisesta kaaviosta huomataan, että ensimmäisellä viikolla parasta päivälähetystä katsoi vielä yli 350 000 ihmistä. Viime viikon lähetystä seurasi enää 203 000. Tuo viime viikon luku on hieman virheellinen, sillä siitä puuttuu jälkikäteen tehtävä katselu, joka yleensä lisää katsojamäärää 15 000-30 000:lla. Mutta vaikka tuo lisäys laskettaisiin mukaan, on trendi selvä: Big Brotherin normilähetykset ovat keränneet viikko viikolta vähemmän katselijoita.

BB:n katsojamäärien laskun ovat huomanneet myös ohjelman fanit ja aiheesta käydään keskustelua BBPlaza-foorumilla. Katsojamääristä kirjaa pitäneet fanit ovat nyt huomanneet, että tämän kauden katsojamäärät ovat laskeneet jo niin alas, että vain vuoden 2005 avauskaudella Big Brotherin normilähetykset keräsivät vähemmän katsojia.

"Melkein ainoa jännä tällä kaudella on se kyssä, meneekö koosteissa alle 200 000 katsojan raja rikki?", eräs fani kirjoittaa.

Mutta miksi tämä BB-kausi ei ole kiinnostanut katsojia? Big Brother -fanit ovat kirjoittaneet nettiin useita kriittisiä arvioita.

"Tämän vuoden BB mokattiin täysin jo castingissä, liikaa vanhoja ja tylsiä ihmisiä", Vauva.fi -foorumilla kirjoitetaan.

"Miksei edes tehtävistä voisi tehdä haastavia ja mielenkiintoisia. Tänä vuonna asukkaat eivät ole tehneet yhtään mitään, maanneet vain. Kyllä joku saa helposti 100 000e tuolta. Ihan katsojien aliarvioimista", toinen katsoja arvostelee.

Suomi24-foorumilla eräs BB-katsoja antaa nyt menossa olevalle kaudelle tylyn tuomion kutsumalla sitä kaikkien aikojen huonoimmaksi BB-kaudeksi. Hän kyllä perustelee mielipiteensä:

"Tuotanto kohtelee maksavia katsojia huonommin kuin BB asukkaita. Kaikki säästöt on kohdistettu katsojiin että saisivat kokoon suuren BB voittopotin. Tuo ei ole enää mitään viihdettä, asukkaat on jaettu kellariin ja kartanoon ja sen ympärille on kehitelty typeriä tehtäviä halvalla, joihin ei ole tarvinnut paljon rahaa laittaa.

BB:n idea on hylätty asukkaat saavat rikkoa sääntöjä ilman rangaistusta mitään kuria ei ole. Kameratyöskentely on aivan harjoittelijamaista, koostelähetysten äänentoistokin takkuilee, puheesta ei tahdo saada selvää, osa puheesta on tekstitetty, joka vilahtaa ruudussa niin nopeasti että vaivoin ehtii lukea loppuun.
24/7 palvelut takkuilee netissä ajoittain kamerat pimeänä kaapelissa. Kameramiehellä taitaa usein olla vapaapäivä, kun kamera ei vaihdu tilanteiden mukaan.

Uutissivusto ei päivity (johtuu kai siitä, että mitään ei tapahdu), mistään tulevasta ei saa tietoa ennakkoon, Subin keskustelupalsta lopetettu. Kaikessa on säästetty että saatiin iso potti voittajalle, mutta kannattiko se maksavien katsojien kustannuksella?"

Mitä mieltä olet Big Brotherista ja tästä tuotantokaudesta? Kerro mielipiteesi uutisen kommenttikentässä.

Kilpailut

Uusimmat