Miss Maailma -kilpailu poistaa uimapukukierroksen – 63 vuotta vanha perinne ohi

20.12.2014 13:15 - Eeva Rajala

Tulevaisuudessa kauneuskilpailuun osallistuvien ei tarvitse keikistellä uimapukukierroksella.

Miss Maailma -kisan järjestäjät ilmoittivat tällä viikolla, että kilpailusta poistetaan uimapukukierros. Kilpailu on järjestetty jo 63 vuoden ajan, ja joka vuosi on nähty myös uimapukukierros. Tänä vuonna nähtiin viimeinen.

Päätös on saanut jo kehuja. Esimerkiksi Miss World American kansallisen johtajan Chris Wilmerin mukaan kilpailussa halutaankin keskittyä kauneuteen, jolla on tarkoitus, eikä hänen mielestään uimapukukierros toteuta tätä ajattelumallia.

- Järjestäjät ovat päättäneet ottaa itsensä pois uimapukumaailmasta, sillä se ei ole oikea tie tulevaisuudessa. Kilpailussa ei ole kyse vain kauneuskilpailusta, siinä on kyse kauneudesta, jolla on tarkoitus, Wilmer kertoo.

Miss Maailma -kilpailussa onkin viime vuosina korostettu kilpailijoiden hyväntekeväisyystyötä. Uusi Miss Maailma kruunattiin aiemmin tässä kuussa, kun eteläafrikkalainen Rolene Strauss voitti kilpailun. Kilpailua varjosti tänä vuonna murhenäytelmä, kun Hondurasia edustanut Maria Jose Alvardo ja hänen siskonsa murhattiin vain päiviä ennen kilpailua.

 Lue myös: Maailman kaunein nainen kruunattiin - mitkä kasvot!

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat