"Alexi Laihosta on kehittymässä kulinaristi"

22.08.2012 22:15 - Mikko Räsänen

Huippukokki Hans Välimäki kiertää uudessa ohjelmassaan kuuluisien suomalaisten kodeissa ja keittiöissä.

MTV3:n syksyn ohjelmauutuuksiin kuuluva Hansin matkassa vie huippukokki Hans Välimäen ympäri maailmaa kuuluisien suomalaisten koteihin ja keittiöihin. Vieraslista on nimekäs, mutta erityisesti yksi henkilö sieltä erottuu, sillä Children of Bodomin keulamies Alexi Laiho ei tuo ensimmäisenä mieleen ruuanlaittoa.

- Jostain syystä toimittajat kysyvät aina ensimmäisenä juuri hänestä, Välimäki naurahtaa kuullessaan keskustelun kääntyvän Laihoon.

- Hänestä on hiljalleen kehittymässä kulinaristi. Seuraavien kymmenen vuoden aikana se tulee varmaan näkymään jo bändin raider-listalla, Välimäki ennustaa ja kertoo kulinaristisen heräämisen olevan tavallista rokkareilla.

- Juhani Merimaa sanoi aikanaan, että parikymppisinä muusikot haluavat vain pillua ja viinaa. Kolmikymppisinä pillua, viinaa ja pikkupurtavaa. Nelikymppisinä ruokakin alkaa kiinnostaa. Viisikymppisinä vaaditaan jo hyvää ruokaa ja viiniä, ja jos sitä pilluakin vielä silloin saa, on se jo plussaa, Välimäki kertoo naureskellen.

Hansin matkassa -ohjelma tarjosi Välimäelle monia yllätyksiä.

- Minulla oli kaikista ohjelman vieraista joku ennakkokäsitys, mutta lopulta juuri kukaan ei ollut sellainen, mitä olin kuvitellut.

Entä ketkä vieraista yllättivät ruuanlaittotaidoillaan eniten?

- Isä-Mitro ja Erja Häkkinen.

- Teemu Selänne taas kutsui ruuanlaittopuuhiin joukkuekavereitaan, eli mukana olivat myös Saku Koivu ja Toni Lydman.

Kilpailut

Uusimmat