Kuva: Essi Nylund

Jorma Sairanen ei kadu kirjansa paljastuksia: "Joskus voi vähän ravistellakin!"

30.03.2017 13:30 - Mikko Räsänen

Jorma Sairasen muistelmateos Daddy Cool on sisältänyt paljastuksia suomalaisen tv:n kulisseista.

MTV:n entinen ohjelmajohtaja Jorma Sairanen on ollut tällä viikolla otsikoissa, kun hän julkaisi muistelmateoksensa Daddy Cool, jossa hän käy omien havaintojensa kautta suomalaista tv-historiaa viimeiseltä 30 vuodelta. Sairanen vieraili tänään Radio Novan aamussa puhumassa uutuuskirjasta Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan kanssa.

Keskustelu kääntyi kirjan ympäriltä nousseisiin otsikoihn, kun esimerkiksi Marco Bjurström ja Spede Pasasen lähipiiri ovat reagoineet vahvasti kirjan paljastuksiin. Sairanen kertoo osanneensa odottaa reaktioita.

- Ala on herkkähipiäinen ja joskus pitkävihainenkin ja kiivas, kun puhutaan luovasta työskentelystä. Kyllä sitä nyt joskus voi vähän ravistellakin, eikä aina pidä olla niin hyssyttelevä näistä asioista. Tämä on minun näkemys siitä, miten asiat ovat menneet. Jos jollain on toisenlainen näkemys, he voivat kirjoittaa oman kirjansa.

Sairanen on aitiopaikalta nähnyt tv-maailman käänteet. Nyt hän on sitä mieltä, että suunta on huono.

- Television kulta-aika oli 2000-2010. Nyt ollaan menossa jo tiukempiin aikoihin. 

Aki Linnanahdetta kiinnosti, johtuvatko vaikeudet siitä, että kanavia ja Netflixin ja HBO:n kaltaisia striimauspalveluita on niin paljon, että katsojia ei yksinkertaisesti riitä kaikille. Sairanen oli tästä samaa mieltä, mutta nosti myös sosiaalisen median yhdeksi ongelmaksi.

- Nettimainonta ja somemainonta on vetänyt rahaa pois perinteiseltä tv-mainonnalta. Yhtiöt eivät ole niin kanattavia ja siksi ei ole varaa satsata niin paljon ohjelma- ja sisältötoimintaan. Muutos on ollut valtava viimeisen viiden vuoden aikana.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Liity Radio Novan Aamun Facebook-ryhmään täällä

Kilpailut

Uusimmat