Kuva: AOP

SaPKon laulava maalivahti Juhana Aho: "Nuorena hommasta tuli kuittailua"

27.04.2017 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Aho vieraili aamulla Radio Novan aamulähetyksessä.

Savonlinnan Sapkon riveissä maalivahtina pelaava Juhana Aho, 24, tunnetaan paitsi pelitaidoistaan myös lauluäänestään, jossa heleyttä riittää.

Tuota miellyttävää ääntä pääsivät ihastelemaan tänään myös Radio Novan kuuntelijat, kun Aho saapui laulamaan oman versionsa Pepe Wilbergin Aamu-kappaleesta Minna Kuukalle Radio Novan Aamun suoraan lähetykseen. Yllätyksen takana oli tietenkin Kuukan aisapari, Aki Linnanahde.

Vaikka miehellä lauluääntä riittääkin, ei hän omien sanojensa mukaan juurikaan kotona lauleskele.

- Kyllä mä kotonakin laulan, mutta vähemmän. Pitäisi kuulemma tehdä sitä enemmän, hän totesi Linnanahteen ja Kuukan haastattelussa.

"Kaikki on lähtenyt perheestä"

Ahon mukaan innostus musiikkiin on lähtenyt perhepiiristiä, jossa musiikkia on harrastettu aina.

- Kun olin 4-vuotias, niin tehtiin perheen kanssa lastenlaululevy. Siitä se innostus sitten lähti. Olin myös musiikkiluokalla ja vanhempana pääsin myös mukaan musikaaleihin. Stage-musikaaliohjelmassa tein pääroolin, hän kertoo.

Jääkiekkoa pidetään yleisesti melko miehisenä lajina, jossa laulua raikaa vain kauden päätteeksi, ja silloin pienessä sievässä. Miten sitten laulavaan maalivahtiin on suhtauduttu kiekkopiireissä?

- Kyllä siitä nuorempana sai aika paljon kuittailua, mutta nyt kun on päässyt aikuisten joukkueisiin, niin siellä porukka osaa jo arvostaa. Haluavat aina, että laulan, Aho toteaa.

Aho myös myöntää, että haaveita on myös musiikkiuran suhteen. Siitä huolimatta peliura jatkuu tolppien välissä.

- Kyllä haaveita on. Realiteetti on tietenkin se, että aikaa menee niin paljon jääkiekkoon, että sitä on rajallisesti. Rehellisesti täytyy myöntää, että suurimmat kiksit saan laulamisesta.

- Kaikki paukut laitankin nyt kiekkoon. Se missä ura jatkuu, selvinnee lähiaikoina, hän vinkkaa salaperäisesti.

Ahon esityksen voit katsoa allaolevalta videolta.

(kuva: Essi Nylund)

Seuraa Radio Novan Aamua Facebookissa. Ryhmän löydät täältä.

Radio Novan Aamu arkisin 6-10.

Kilpailut

Uusimmat