Kuva: Bauer Media

Aki Linnanahde esitteli viidennen luokan koulukuvansa - "Aikamoinen takajeejee"

25.08.2016 13:15 - Pauliina Jokinen

Radio Novan aamujuontajien perheissä kriiseillään syksyllä koulukuvauksista.

Radio Novan juontaja Minna Kuukka sai ensimmäisen viestin tyttäreltään aamulla kello 6.25. Kymmenenvuotias tytär tuskaili, mitä hän laittaisi ylleen koulukuvauksia varten.

- Hän kertoi, ettei kaapissa ole mitään päälle pantavaa, aamujuontaja Kuukka kertoo.

Valokuvausliike oli esittänyt toiveen, etteivät lapset pukeutuisi tummiin vaatteisiin kuvauspäivänä. Tämä aiheutti erityistä päänvaivaa.

- Tytär on tullut äitiinsä ja kaapissa on pääasiassa tummia vaatteita. Poika voisi lähteä puolestaan kouluun missä vaatteissa tahansa, Kuukka jatkaa.

Sekä Kuukan että juontajakollega Aki Linnanahteen perheissä mietitään syksyllä koulukuvauksia. Koululaisten vanhemmat ovat saaneet huomata, kuinka tärkeä osa kouluvuotta kuvaukset edelleen lapsille ovat, vaikka he ottavat kuvia päivittäin ystävistään ja itsestään.

- Koulukuvaukset eivät ole menettäneet merkitystään. Erityisesti se, kenen kanssa mennään kaverikuvaan, on edelleen tärkeää, Kuukka kertoo.

Tukka hyvin, kello näkyy

Linnanahteen perheessä lapset ovat vaihtaneet muuton takia koulua ennen lukuvuoden alkua ja isä odottaa innolla kuvia, jotta näkee lasten uusia koulukavereita.

Linnanahde kertoo itse olleensa koululaisena huoleton pukeutuja, jota koulukuvaukset eivät juuri hetkauttaneet - tyyli pysyi samana ja takatukka heilui päivästä toiseen. Vuonna 1989 otettu koulukuva paljastaakin nurmijärveläisen nuoren miehen ajanmukaisen hiusmuodin.

Viidesluokkalaisena Linnanahde oli valinnut koulukuvaan myös mustan rannekellon.

- Tärkeää, että kello näkyy. Oli myös aikamoinen takajeejee. Sitä seurasi pottamallinen leikkaus ja polkkatukka, Linnanahde kertoo.

Lue myös: Aamuradioon palaava Aki Linnanahde: "Arkeni muuttuu valtavasti"

Kilpailut

Uusimmat