Antti Jokinen, olisitko valmis ohjaamaan Cheek-elokuvan?

01.09.2015 17:45 - Eeva Rajala

Antti Jokinen on kunnianhimoinen ohjaaja, ja se tuottaa miehelle myös menestyspaineita.

Ohjaaja Antti Jokisen tuorein elokuva Kätilö saa ensi-iltansa tulevana perjantaina. Jokinen on Suomessa yksi niistä ohjaajista, josta kaikki puhuvat ja joka halutaan projektiin kuin projektiin. Jokinen kertoo Voicelle, että hänellä on menestyspaineita, muttei välttämättä sen vuoksi, että hänestä kaikki puhuvat.

- Enemmän menestyspaineita tuo se, että olen äärimmäisen kunnianhimoinen ihminen. Mielestäni ihminen, joka ei ole kunnianhimoinen, ei saisi edes tehdä elokuvia. Elokuvat ovat ihan helvetin kalliita. Siinä on todella paljon liiketoimintaa ja ihmiselle, joka ei ole kunnianhimoinen, ei saisi antaa näin paljon rahaa käytettäväksi, Jokinen selventää.

"Olen kantanut aina vastuuni"

Jokisen mukaan elokuva-alalla ja ohjaajana pitää olla kunnianhimoinen. Ei ainoastaan taiteen ja katsojien suhteen, mutta myös niiden ihmisten vuoksi, kenen rahaa käyttää.

- Se ei minulle sinänsä luo paineita, mutta ymmärrän sen ja pidän huolen siitä. Esimerkiksi musiikkivideopuolella, olen ohjannut Beyoncelle kolme, Missy Elliotille kolme ja Westlifelle viisi videota. Olen kantanut aina vastuuni. Ihmiset saavat myös sitä, mitä haluavat, Jokinen jatkaa.

Kätilö-elokuvan ensi-iltaan valmistautuvaa Jokista on pyydetty vuosien saatossa mukaan myös outoihin projekteihin.

- Olen onneksi pystynyt rajoittamaan niitä, olen niin suorasanaisen idiootti, että niitä tulee aika vähän, Jokinen kommentoi.

"Kaikki kunnia hänelle"

Ennen elokuvien ohjaamista Jokinen ohjasi lukuisia musiikkivideoita. Mutta mitä jos tulisi pyyntö ohjata Cheekin tuleva elokuva, josta on jo huhuttu? Olisiko Jokinen valmis ottamaan ohjaajan pestin vastaan?

- En minä varmaan. En noista töistä, joista olen kieltäytynyt, halua niin hirveästi puhua, mutta on sieltäkin suunnasta varmaan joskus jostain puskaradiosta vähän kyselty. Minä olen niin vanha stara, että en minä niitä. Mutta kaikki kunnia hänelle menestyksessään, Jokinen sanoo.

Jokisen ohjaama Kätilö-elokuva saa ensi-iltansa tulevana perjantaina 4. syyskuuta. Elokuvassa näyttelevät muiden muassa Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Tommi Korpela, Pirkka-Pekka Petelius ja Elina Knihtilä.


Lue myös: Krista Kosonen seksikohtauksesta Lauri Tilkasen kanssa: "Ikimuistoista"

Kilpailut

Uusimmat