Audrey Hepburnin ruokavalion salat paljastuivat: Herkutteli suklaalla, arvosti hyvää aamiaista

06.07.2015 15:15 - Reetta Haverinen

Breakfast at Tiffany’s – elokuvasta tutun Hollywood-kaunottaren poika paljastaa, että hoikasta olemuksestaan huolimatta Audrey Hepburn osasi nauttia elämästä ja herkutella suklaalla päivittäin.

Yhdeksi Hollywoodin kauneimmista naisista ylistetty Audrey Hepburn tuli tunnetuksi keijukaismaisesta ulkonäöstään ja suurista suklaanruskeista silmistään. 1960-luvun leffatähti pysyi koko uransa ajan hoikassa kunnossa. Naisen siron olemuksen salaisuutena ei kuitenkaan ole salaattidieetti tai ylenpalttinen liikunta.

Hepburnin poika, Luca Dotti, paljastaa uudessa Audrey at Home -kirjassaan, minkälainen ruokavalio piti hänen äitinsä vyötärönympäryksen kapeana vuodesta toiseen. Kirjassa Dotti kertoo enemmän Hepburnin lempiruoista ja jakaa lukijoille myös reseptejä, joista hänen äitinsä piti.

Vaikea uskoa, mutta Dottin mukaan Hepburn herkutteli suklaalla päivittäin. Hepburn ei myöskään jättänyt koskaan aamiaistaan välistä, olipa hän missä päin maailmaa tahansa. Kaunotar tapasi myös paastota kerran kuukaudessa. Detox-päivänsä aikana Hepburn söi ainoastaan jugurttia ja raastettuja omenoita.

Hepburn rakasti yksinkertaisia makuja. Esimerkiksi keitetyt perunat ja savustettu lohi kuuluivat hänen mieliruokiinsa. Tähti myös tapasi leipoa herkkuja keittiössään. Muun muassa kotitekoinen suklaakakku kermavaahdon kera oli yksi hänen mielileivonnaisistaan.

Dottin mukaan hänen äitinsä ei halunnut kieltäytyä mieliruoistaan aikuisiällä, sillä tähden lapsuus oli varsin rankka. Hepburn kärsi nälästä ja aliravitsemuksesta eläessään natsi-Saksan hirmuvallan alla toisen maailmansodan aikana. Lapsuutensa Belgiassa, Hollannissa ja Englannissa elänyt Hepburn joutui pelkäämään joutuvansa vaikeuksiin saksalaisten kanssa englantilaisen syntyperänsä vuoksi. Vaikeista oloista ponnistaneesta tähdestä tuli kuitenkin yksi Hollywoodin tähtitaivaan valovoimaisimmista ja ihailluimmista näyttelijättäristä.


Lue myös: Miltä näytti tyyli-ikoni Audrey Hepburn ennen julkisuuttaan? Vanhat kuvat paljastavat

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat