Duudsonit keskellä erikoista selkkausta - kuka sanoi mitä ja kenelle?

10.01.2015 13:50 - Mikko Räsänen

Verkostomarkkinointiyhtiö Zinzino mainostaa Duudsonien esiintyvän maaliskuisessa tapahtumassaan. Duudsonit taas kertovat peruneensa esiintymisen, kun heille selvisi, että kyseessä on rikostutkinnan alla oleva yritys, jota epäillään pyramidipelistä.  

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Duudsonit on perunut esiintymisensä Zinzino-verkostomarkkinointiyhtiön maaliskuisessa tapahtumassa. Peruutuksen syynä on se, että Duudsoneille selvisi yrityksen olevan poliisitutkinnan keskellä, sillä sitä epäillään rahankeruurikoksesta eli pyramidipelistä.

- Peruimme esiintymisen heti kun saimme kuulla, millaisesta (toiminnasta) on kyse, Jukka Hilden kertoo Ilta-Sanomille.

Duudsonien ja Zinzinon välinen asia on kuitenkin kaikkea muuta kuin selvä. Voicen toimitus sai haltuunsa viestin, jonka Suomen Zinzino -johtoon kuuluva Manu Rekola oli julkaissut Zinzino-partnereille Facebook-ryhmässä viestin, jossa hän kertoo, että Duudsonien kanssa on tehty kirjallinen sopimus esiintymisestä, eikä järjestäjille ole tullut mitään viitteitäkään tuon sopimuksen purkamisesta.

Kuitenkin MTV3:n haastattelussa Hilden vakuuttaa, että esiintyminen on peruttu jo perjantaina, joten jää epäselväksi, kuka on sanonut mitä ja kenelle.

Mikä Zinzino?

Zinzino on vuonna 2005 perustettu verkostomarkkinointiyhtiö, joka myy niin kahvia ja kahvinkeittimiä kuin terveystuotteita. Suomessa Zinzino on levinnyt viime vuosina niin, että sillä kerrotaan olevan yli 2000 partneria ja noin 15 000 asiakasta.

Verkkokeskusteluissa Zinzinoa on myös kritisoitu voimakkaasti, sillä yrityksen tuotteita on arvosteltu ylihintaisiksi. Zinzino esimerkiksi ilmoittaa Oh Espresso -keittimensä ovh-hinnaksi 249 euroa, kun koneen valmistajan omassa nettikaupassa saman koneen ovh-hinnaksi kerrotaan vain 99 euroa.

Ilmeisesti juuri tuotteiden tai uusien partnereiden aloituspakkausten hinnoittelun takia poliisi epäilee Zinzinoa rahankeruurikoksesta. Yle on raportoinut rikosepäilyistä useaan otteeseen. Zinzino on systemaattisesti kiistänyt kaikki rikosepäilyt ja vakuuttanut toimivansa rehellisesti ja eettisesti.

Kilpailut

Uusimmat