Henkka Hyppönen Voicelle: "Tasa-arvoinen avioliittolaki on ihmisoikeuskysymys"

27.11.2014 13:15 - Rea Tallgren

Henkka Hyppönen vieraili Voicen Iltapäivän vieraana ja kertoi, mitä mieltä on tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Kirjailija Henkka Hyppönen sanoo, että Suomi elää todellista muutosten aikaa.

- Vaikka jokainen sukupolvi aina sanoo, että "me elämme poikkeuksellista aikaa" niin nyt on menossa kyllä oikeasti todella poikkeuksellinen aika, todellinen murros, Hyppönen selittää Voicelle.

Perjantaina äänestettävä tasa-arvoinen avioliittolaki on hyvä esimerkki asiasta. Mutta miksi niin moni vastustaa lakiehdotusta?

- Nyt joidenkin ihmisten mielestä tuntuu siltä, että sitä ydinperustaa ollaan murtamassa ja ehkä siinä sitten osalla ihmisistä katoaa se näköala siihen, kuinka hyvin asiat on ja sitten myös omat pelot alkaa tulla siinä esiin: aletaan miettiä, että jos tämä nyt niin mitä sitten seuraavaksi? Ei mitään, Hyppönen sanoo.

Hyppösen kanta tasa-arvoiseen avioliittolakiin on selkeä.

- Fakta on se, että jos ja toivon mukaan kun se hyväksytään, se tarkoittaa sitä, että ihmiset saavat mennä naimisiin. Piste. Ei mitään muuta. Jos ihmisellä on ongelma tämän kanssa, niin musta hyvä suunta olisi tutkiskella itseään eikä projisoida siitä syntyvää vihan tunnetta muihin ihmisiin. Se ei ole iso ongelma, että ihmiset ovat erilaisia. Se on valtava hyöty, Hyppönen painottaa.

- Tämä on ihmisoikeuskysymys, eikä sitä pitäisi käsitellä minään muunlaisena. Se ei ole mieltymys - se ei kuulu muille ihmisille, hän summaa.

Kuuntele Voicen Iltapäivää arkisin klo 14-18.

Kilpailut

Uusimmat