IS: Salkkareiden homopari saa kiitosta ympäri maailman - vertaistuki sadoille

30.07.2014 07:15 - Eeva Rajala

Salatut elämät -sarjan homoparista Eliaksesta ja Larista on tullut ilmiö myös ulkomailla, kertoo Ilta-Sanomat.

Suosio lähti lehden mukaan siitä, kun suomalaisfanit alkoivat ladata pojista kertovia pätkiä YouTubeen. Larias-nimellä löytyy pariskunnasta yli 3 400 YouTube-klippiä. Pätkiä on tekstitetty muun muassa englanniksi, espanjaksi ja venäjäksi.

Sarjan tuottaja Marko Äijö kertoo, että fanipostia tulee ympäri maailmaa, myös sellaisista maista, joissa homoseksuaalisuus on jopa kuolemanrangaistus. Useimmat kiittävät kirjeissään siitä, että sarjan homopari on antanut heille vertaistukea vaikeassa tilanteessa.

Palautetta on Äijön mukaan tullut muun muassa Kiinasta, Alaskasta ja Australiasta. Eräs koskettavimmista kirjeistä saapui Etelä-Amerikasta.

- Lari oli juuri tunnustamassa homouttaan isälleen, kun sarja jäi tauolle. Vakavasti sairas kaveri Ecuadorista laittoi viestiä, että toivoo elävänsä vielä elokuussa, että näkee, miten isä reagoi tunnustukseen. En tiedä, näkikö kaveri sitä koskaan, Äijö kertoo Ilta-Sanomien printtiversiossa.

Laria esittävä Ronny Roslöf ja Eliasta näyttelevä Petteri Paavola aloittivat rooleissaan pari vuotta sitten. He ovat otettuja hahmojensa suosiosta.

- Ihmiset haluavat kiittää, että ollaan uskallettu tehdä tällainen juttu. Monessa muussa maassa tämä on erittäin kiellettyä, ei tulla näkemään ohjelmaa, jossa näytetään tällaisia juttuja, Roslöf kertoo lehdessä.

Äijön mukaan Salattujen elämien tekijät eivät edes harkitse poistavansa netistä sinne laittomasti ladattuja klippejä sarjasta, sillä pätkien terapiavaikutus on niin suuri.


Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat