Kuva: Mikko Räsänen

Jannika B: "Rohkeus ei tarkoita sitä, että ei pelkää"

28.10.2016 17:15 - Reija Saarinen

Jannikan mukaan hän haluaa kasvattaa tyttärensä rakastamaan maailmaa.

Laulaja Jannika B:stä tuli äiti viime syksynä. Nyt hän on paisti laulaja, myös pienen Martta-tytön äiti. Paluu keikkalavoille äitiysloman jälkeen jännitti, mutta etenkin kohtaamiset fanien kanssa todistivat jälleen sen, että tätä hän haluaa tehdä.

- Minua jännitti todella paljon paluun kynnyksellä. Mutta heti kun pääsin mukaan pyörään, muistin miten siistiä tämä on. Varsinkin keikoista nautin. Siinä kun pääsee olemaan ihmisten kanssa läsnä. Siinä hetkessä kaikki on aitoa.

Myös työskentelytavat ovat ymmärrettävistä syistä muuttuneet perheenlisäyksen jälkeen. Nykyään Jannika tekee töitä lapsen ehdoilla ja se on jopa aiempaa parempi ratkaisu.

- Ennen tein kappaleita niin, että saatoin istua tuntitolkulla pianon äärellä. Alussa olin aina todella itsevarma, mutta ajan kuluessa itsevarmuus laski ja jossain vaiheessa tunsin itseni todella huonoksi. Lannistuin siitä usein niin, että en tehnyt mitään muutamaan viikkoon.

- Martan syntymän jälkeen pystyin tekemään biisejä silloin, kun hän nukkui. Kun sitten sen 1,5 tuntia kerrallaan tein kappaleita, en ehtinyt tuntea itseäni huonoksi vaan innostus säilyi.

"Rohkeus ei ole sitä ettei pelkää"

Pienelle Martta-tyttärelleen Jannika haluaa opettaa ennen kaikkea rohkeutta, mutta myös sitä tervettä maalaisjärjen käyttöä.

- Haluaisin opettaa sen, että rohkeus ei tarkoita sitä ettei pelkää. Toivon, että hän olisi rohkea, avoin ja rakastava niin ihmisiä, eläimiä kuin maailmaakin kohtaan. Samalla kuitenkin toivon, että hän osaisi olla varuillaan, koska maailma voi olla paha.

Jos Martta tulevaisuudessa jatkaa musiikin parissa vanhempiensa jalanjäljissä, sopii se Jannikalle. Muutkin vaihtoehdot ovat kuitenkin avoinna.

- Hän saa ihan itse valita mitä haluaa tehdä. Tuemme häntä hänen matkallaan. Olen itse saanut vanhemmiltani tukea ja kannustusta ja olen siitä todella kiitollinen. Toivon, että Marttakin tietää, että hänellä on vanhemmat, jotka tukevat häntä kaikessa ja kotiin voi tulla aina, vaikka sitten parin skumppalasillisenkin jälkeen.

Kilpailut

Uusimmat