Jukka Poika otti kantaa pakolaistilanteeseen: ”Olisi sydämetöntä olla auttamatta”

05.09.2015 09:15 - Pauliina Jokinen

Pakolaistilanne on järkyttänyt artisti Jukka Poikaa.

Viime päivinä kärjistynyt pakolaistilanne on saanut monet artistit ottamaan kantaa auttamisen ja inhimillisyyden puolesta. Myös muusikko Jukka Poika, oikealta nimeltään Jukka Rousu, on miettinyt tilannetta.

-Tottakai tämä koskettaa, kolmen lapsen isä pohti vieraillessaan The Voicen Ensireaktiossa.

Positiivista sanoituksistaan, rakkaudesta ja kepeästi elämää käsittelevistä kappaleistaan tunnettu Jukka Poika on miettinyt asiaa monelta kantilta.

- Maailmanpolitiikka on vaikea laji ja helppoja päätöksiä ei varmasti ole, mies miettii.

Suomessa ja muualla Euroopassa käyty keskustelu pakolaisten auttamisesta on kuitenkin järkyttänyt muusikkoa.

- On todella julmaa ja sydämetöntä puhua niin, ettemme auttaisi ja työntäisimme apua tarvitsevat ihmiset pois. Se tuntuu hullulta.

- Toki asioissa on aina monta puolta, mutta arkijärjellä ja terve sydämellisyys sanovat, että on autettava, Jukka Poika sanoo.

Lasten hätä koskettaa

Alkuviikosta myös laulaja Anssi Kela julkaisi Facebook-tilillään kirjoituksen, jossa hän kertoi pakolaistilanteen herättävän monenlaisia mietteitä.

-Miljoonat huono-onnisemmat ovat jättäneet kotinsa ja lähteneet hengenvaaralliselle taipaleelle pakoon mielipuolista sisällissotaa. Inhimillinen hätä on valtava. Suomessa puhutaan siitä, että pitääkö meidän auttaa. Kysymys on hassusti muotoiltu. Sen tulisi kuulua: miten voimme auttaa?, Kela kirjoitti.

- Kun näen kuvan itkevästä miehestä nousemassa veneestä rantaan lapsi sylissään, niin näen kuvassa itseni. Jos raketti-iskut ja aseiden sarjatuli alkaisivat olla arkipäivää Helsingissä, niin tekisin kaikkeni saattaakseni perheeni turvaan. Millään muulla ei olisi mitään väliä. Sen sijaan sellainen kuva, johon en mitenkään pysty kuvittelemaan itseäni, on tämä: pakolaisvene on liukumassa rantaan, isä seisoo lapsi sylissään astumaisillaan veneestä pois. Minä tuuppaan heidät takaisin paattiin, huudan "painukaa vittuun!" ja potkaisen veneen uudestaan merelle.

Jukka Poika kertoo samaistuneensa Anssi Kelan kirjoitukseen

-Anssi sai tiivistettyä ja ilmaistua olennaisen, mies mietti.

Sekä Kela että Jukka Poika ovat isiä ja erityisesti lasten hätä koskettaa.

-Jos ihmisten hätä lakkaa koskettamasta meitä, niin me lakkaamme olemasta ihmisiä, Kela tiivisti kirjoituksessaan.


Lue myös: Haluaisitko sinä pakolaisen naapuriksesi?

Kilpailut

Uusimmat