Krista Kosonen hämmästyi Naistenklinikalla: "On meillä joskus kattokin veressä"

03.09.2015 07:45 - Eeva Rajala

Näyttelijä Krista Kosonen kävi tutustumassa kätilön työhön valmistuessaan elokuvarooliinsa.

Krista Kosonen esittää avomiehensä Antti Jokisen ohjaamassa Kätilö-elokuvassa suomalaista kätilöä, joka rakastuu suomalais-saksalaiseen SS-upseeriin vaikeassa tilanteessa Lapin sodan aikana.

Ensimmäistä lastaan odottava Kosonen kävi rooliaan varten tutustumassa kätilön työhön Naistenklinikalla. Kosonen sai kyllä neuvoja ammatista, muttei välttämättä pystyisi itse hoitamaan kokonaista synnytystä.

- Näyttelijän työ ei ole rankkaa, mutta esimerkiksi kätilön ammatissa ollaan aivan eri rankkuusasteella. Arvostan ihan valtavasti ja en usko, että itse pystyisin. Olen aika sairaalakammoinen, Kosonen kertoo Voicelle. 

"Vähän liikaa informaatiota"

Syysvauvaa odottava Kosonen kertoo, että hänen vanha ystävänsä on kätilö. Ystävä esitteli hänelle Naistenklinikalla kätilön työtä ja selitti, mitä kaikkea kätilön työhön kuuluu.

- Käsikirjoituksessa lukee, että roolihahmoni essu on ihan veressä. Kysyin häneltä, että tuskin sitä verta nyt niin paljon on, että onkohan se vähän dramaattista? Hän sanoi, että "Ei, on meillä joskus kattokin ihan veressä". Että tällaisia, vähän liikaa informaatiota! Mutta nostan kyllä hattua heille, Kosonen jatkaa.

Kätilö saa ensi-iltansa huomenna. Kososen lisäksi elokuvassa näyttelevät muiden muassa Lauri Tilkanen, Tommi Korpela, Elina Knihtilä ja Pirkka-Pekka Petelius.


Lue myös: Krista Kosonen seksikohtauksesta Lauri Tilkasen kanssa: "Ikimuistoista"

Kilpailut

Uusimmat