Kuinka tiiviisti alkoholi kuuluu keikkailuun, Von Hertzen Brothers?

25.02.2015 18:15 - Senni Loikala

Mikko ja Jonne von Hertzen kertovat Voicelle, että heidän yhtyeessään on eri asteisia alkoholin käyttäjiä. Toisille maistuu huolella, kun taas osa ei juo lainkaan.

Von Hertzen Brothers -yhtye ei elä kliseistä rokkarielämää, johon kuuluu naisten lisäksi vahvasti myös viina.

- Meidän bändissä on eri asteisia alkoholin käyttäjiä; on ihmisiä, jotka eivät käytä yhtään alkoholia ja on ihmisiä, jotka käyttävät vähän enemmän alkoholia, kertoo basisti-laulaja Jonne von Hertzen.

Toisaalta osalle voi maistua keikkojen jälkeen tuoppi jos toinenkin, ja vielä kolmas.

- Sitten on teknikoita, jotka käyttävät ihan hemmetisti alkoholia, lisää laulaja-kitaristi Mikko von Hertzen.

Kuten jokaiselle kiertävälle rock-bändille, niin myös Von Hertzen Brothersille järjestetään keikoille raidereiksi kutsutut takahuonetarjoilut. Ne koostuvat virvokkeista alkoholijuomiin.

- En muista viimeisen viiden vuoden ajalta, että kertaakaan olisi ollut tilanne, että kaikki olisi loppunut sieltä, Mikko kertoo.

Erilaista kuin 80-luvulla

Toisaalta muusikoiden alkoholinkäyttötottumukset ovat saattaneet muuttua ajan myötä.

- Omassa ystäväpiirissäni aika harva muusikko, joka lähtee tekemään duunia eli soittamaan keikkoja, ei lähde sinne dokailemaan. Kyllä siellä soitetaan se musiikki ja kun työ on tehty, otetaan muutama kalja ja mennään nukkumaan. ... En mä usko, että isommilla bändeillä, jotka tekevät tätä oikeasti työkseen, että niillä on varaa olla jurrissa ja krapulassa tuolla. Kyllä se on erilaista kuin 80-luvulla, pohtii Jonne.

Maaliskuussa uuden albumin julkaiseva bändi on toki nähnyt monenlaista muusikkoa kiertäessään keikoilla.

- Ollaan me toki oltu sellaisten bändien kanssa keikalla, joilla on ihan erilainen kulttuuri. Kun keikka on soitettu, aletaan vetää naulaa päähän niin nopeasti kuin pystyy. Mutta me ei kuuluta niihin kyllä.

Seuraava artikkeli: Von Hertzen Brothers ylpeänä: Bändissämme on metsuriseksuaali!

Kilpailut

Uusimmat