Mitä on hyvä elämä, Jukka Poika?

22.09.2014 20:00 - Senni Loikala

Reggae-artisti Jukka Poika laulaa kappaleessaan hyvästä elämästä, joten Voice tiedusteli millaista hänestä on hyvä elämä.

"Ja kun viimeinen raita on pyörähtänyt, taas on useampi hetkinen vierähtänyt hyvää elämää. Elämää joo, prr dupa dupa dei", laulaa Jukka Poika Haluan kuulla sen äänen -kappaleessa. Voice kysyi artistilta, millaista hänestä on hyvä elämä.

Jukka Pojan käsitykset hyvästä elämästä ovat muuttuneet jonkin verran ajan kuluessa. Hän kertoo asenteensa olevan mukautuvainen.

Tiettyjä edellytyksiä kuitenkin on. Hyvään elämään tarvitaan Jukka Pojasta riittävästi sosiaalista vuorovaikutusta ja hyväksytyksi tulemisen tunnetta. Merkityksen löytäminen on tärkeää.

- Että minä olen hyödyllinen osa yhteisöä, ryhmää, parisuhdetta, tai mitä vaan. Että kannan korteni kekoon, Jukka Poika sanoo.

Hyvään elämään kuuluu Jukka Pojan mukaan myös mahdollisuus toteuttaa itseään. Siihen lukeutuu myös oikeus tehdä hölmöjä ratkaisuja, mikäli ne tuntuvat oikeilta.

- Vaikka olisi paljon töitä, että ne saa tehdä rennolla ja iloisella meiningillä, vaikka välillä pinna kiristyy. Suurin osa ajasta on nautittavaa työntekoa, kuvailee Jukka Poika.

Artistin mukaan on kannattavaa hyväksyä, ettei elämä ole aina ruusuilla tanssimista.

- Hyvään elämään kuuluu mielenlaatu, joka sietää jonkun verran epämukavuutta. Ymmärtää, että tämähän kuuluu elämän luonteeseen, pohtii Jukka Poika.

Lue myös: Mitä sinulle merkitsee rakkaus, Jukka Poika?

Kilpailut

Uusimmat