Kuva: Senja Rapila

Roope Salminen ylistää Apulanta-leffan näyttelijäkollegaa: "Hänestä tulee iso tähti"

29.08.2016 10:15 - Anna Hopi

Teit meistä kauniin -elokuvan kollega Tatu Sinisalo sai Salmiselta suitsutuksen elokuvan pressitilaisuudessa.

Teit meistä kauniin -elokuva kertoo Suomen kuuluisimman 90-luvun punkrock-bändin, Apulannan, syntytarinan. Apulannasta nousivat julkisuuteen Toni Wirtanen, Sipe Santapukki ja Tuukka Temonen, vaikka yhtyeessä oli alunperin vaikuttamassa kaksi muutakin henkilöä.

Roope Salminen näyttelee 9. syyskuuta ensi-iltansa saavassa elokuvassa Antti Lautalaa, bändin perustajajäsentä. Tapasiko Salminen Lautalaa perehtyessään rooliinsa?

- En ole tavannut. Se oli tietoinen päätös, etten haluakaan tavata. Tuukka kysyi sitä, ja päätin että ei. Moni suomalainen ei tiedä, millainen henkilö Antti Lautala on, joten päätin, että on järkevämpää tehdä sellainen roolisuoritus, mikä toimii parhaiten leffassa. Mietin millaisessa mielenmaisemassa 90-luvun lama-ajan punkkari Heinolassa on voinut olla ja sitä kautta menin sisälle rooliin, kertoo näyttelijä.

Salminen on tyytyväinen roolisuoritukseensa, ja sitä on kehuttu kovasti etukäteen. On sanottu, että Roopen karisman myötä Antin rooli bändissä jopa ylikorostuu.

- Elokuvaa on kehuttu kovasti, olen nöyränä lueskellut kommentteja. Se on suurimmaksi osaksi Tuukan ja hyvän castin ansiosta. Nuorten näyttelijöiden lahjat on se elokuvan sielu. Kun näin leffan ekan kerran, tirautin pari onnen kyyneltä. Olisi ollut vaikeaa nähdä, jos elokuvasta olisi tullut huono kaiken rankan työn jälkeen.

"Uskomaton transformaatio"

Mikä elokuvassa oli Salmiselle vaikeinta?

- Vaikeinta leffassa oli se, että tuntemukset kävivät laidasta laitaan. Piti muuttaa ulkonäköä isosti ja oppia soittamaan kitaraa. Jonkun aikaa pyörin Roope Salminen ja Koirat -yhtyeen keikoillakin punkkarilookissa ja vähän pyöreämpänä. Ehkä nyt yleisölle selviää, mistä se johtui. Yksittäisistä kohtauksista vaikein oli sellainen, missä riitaudun muiden kundien kanssa. Se on rankka kohtaus leffassakin. Tärkeintä oli löytää yhteinen klikki Sipen ja Tonin näyttelijöiden kansssa

Salminen suitsuttaa näyttelijäkollegoistaan eniten nuoria, tuntemattomampia tähtiä Iiro Panulaa ja Tatu Sinisaloa.

- Tuukkaa näyttelevän Iiro Panulan transformaatio on melko uskomaton. Iiro eli leffaa ja hahmoa koko ajan. Tatu Sinisalo otti myös Toni Wirtasen roolin haltuun uskomattomalla tavalla. Jos Tatu ei saa Jussi-patsasta Toni Wirtasen näyttelemisestä jussia, niin sitten ei mistään. Hänestä tulee todennäköisesti iso tähti, jos leffa menestyy - ja miksei menestyisi, se on hyvä leffa.

Kilpailut

Uusimmat